» Németország

» Németország » Bajorország » Bajorország


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

II. Lajos bajor király 1874-ben, egy franciaországi utazása után, Herrenchiemsee szigetén építtette fel XIV. Lajos napkirály rezidenciájának, a Versailles-i kastélynak a másolatát.


II. Lajos 1878 után kezdett az Új kastély felépítésébe, amelyet pénz hiányában sohasem fejeztek be. A Chiemsee egyik szigetén kezdték el építését, mintául a francia Versailles-i palota szolgált, de bizonyos tekintetben túl akart szárnyalni azon. Georg Dollmann és Julius Hofmann készítette a terveket. Hét év múlva azonban elfogyott a pénz és a kastély befejezetlenül maradt. Francia mintára kialakított park is tartozik hozzá.

II. (Wittelsbach) Lajos bajor király 1864-től 1886-ig uralkodott. Romantikus hajlamú, a művészetek rajongója és Richard Wagner támogatója volt. Élete utolsó éveiben mérhetetlenül pazarolt, pompás kastélyokat építtetett (a Versailles kicsinyített másának szánt Herreninsel a Chiem-tóban, vagy Neuschwanstein a Starnbergi-tó partján) amelyekben legfeljebb csak rövid ideig lakott. Ma nem egy közülük turistalátványosság. II. Lajos máig tisztázatlan körülmények között a Starnbergi-tóba fulladt orvosával együtt. Minden jel szerint öngyilkos lett.

Majdnem olyan híres, mint Neuschwanstein, a Herrenchiemsee kastély. II. Lajos bajor király 1874-ben, egy franciaországi utazása után, Herrenchiemsee szigetén építtette fel XIV. Lajos napkirály rezidenciájának, a Versailles-i kastélynak a másolatát. Ez a palota a francia Napkirály emlékműve lett volna. II. Lajos azonban a palota végleges befejezése előtt meghalt, mire az építkezést leállították.

A déli szárnyban ma egy múzeum található, amely az uralkodó tragikus életéről szól, aki 1886. június 13-án, tisztázatlan körülmények között halt meg a Starnbergi-tóban. A palota szíve a nagy lépcsőház, a parádés hálószoba és a nagy tükörterem. A 75 méteres hosszával felülmúlja 73 méteres versailles-i modelljét. Ma a királyi termekben évente megrendezésre kerülő nemzetközi zenei fesztiválra kerül sor. Gyermekeknek speciális idegenvezetést kínálnak.

Tipp: A Herrenchiemsee csónakkikötőjétől a palota gyalogosan kb. 30 perc alatt elérhető. Ha kényelmesen szereted, lovaskocsival is utazhatsz. Kocsikázást azonban csak a nyári hónapokban kínálnak.Tartomány:Bajorország
Cím:Herrenchiemsee
GPS: 47° 51′ 37.88172″, 12° 24′ 4.24548″
Honlap: https://www.herrenchiemsee.de/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward