Ismét elhalasztották a belépődíj bevezetését Velencébe

2022. november 17.

print Hetedhétország.hu

Ismét elhalasztották a belépődíj bevezetését Velencébe

Jövő nyárra tolódik a belépődíjas rendszer.





Velence ismét elhalasztotta a látogatói belépődíj bevezetésének vitatott tervét, amely 2023. január 16-án lépett volna életbe.

A foglalási rendszert, amely a lagúnavárosba érkező egynapos turisták belépési díját vonná maga után, most legalább hat hónappal előrébb tolták - számolt be a RAI állami műsorszolgáltató.

A foglalási rendszer szerint a látogatóknak online kellene lefoglalniuk a városba való látogatásukat, ahová érkezéskor a kulcsfontosságú belépési pontokon lévő elektronikus forgóajtókapukon keresztül léphetnének be.

A belépődíjra vonatkozó javaslatot először Luigi Brugnaro, a város polgármestere vetette fel néhány évvel ezelőtt, aki szerint a rendszer a túlzsúfoltság és a "hit-and-run" turizmus ellen lépne fel.

A városvezetés azonban most elhalasztotta a foglalási rendszer bevezetését - amelyet a járvány miatt már korábban is elhalasztottak -, mivel a hatóságok megpróbálják leküzdeni a logisztikai és politikai akadályokat.

A javasolt belépési díj kezdetben a 3 eurós normál napi díjtól a forgalmasabb napokon 6 euróig változna, a nyári főszezonban pedig 10 euróra emelkedne.

A helyi lakosok és az éjszakára érkező turisták mentesülnének az illeték alól.

Gennaro Sangiuliano, Olaszország új kulturális minisztere pénteken azt mondta, hogy tanulmányozni fogja a Velencének javasolt belépési díjat, mielőtt "határozott álláspontot" képviselne - jelentette az ANSA hírügynökség.

 


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play