Ez a népszerű olasz régió fizet a turistáknak, hogy látogassák meg

2023. március 20.

print Hetedhétország.hu

Ez a népszerű olasz régió fizet a turistáknak, hogy látogassák meg

Az utazók ingyen vonatozhatnak, léphetnek be múzeumokba.





Vannak olasz falvak, ahol egy csésze kávé áráért árulnak házat, vannak helyek, ahol fizetnek azért, hogy odaköltözz - és most van egy olyan régió, ahol csak azért fizetnek, hogy meglátogasd.

Ellentétben Velencével, amelynek látogatásáért fizetni kell, az ország egyik régiója, Friuli Venezia Giulia azt tervezi, hogy a nemrég bevezetett új rendszer révén fizetni fognak az oda látogatóknak - írja a CNN.

Bár Friuli Venezia Giulia a magyarok körében igen népszerű, mégis Olaszország egyik legkevésbé látogatott területének számít. Az új változtatásokat ezért vezették be, hogy újjáéleszthessék a régió turizmusát.

Az ország északkeleti részén található Friuli Venezia Giulia megtéríti a látogatók utazását, ha Olaszország bármely pontjáról vonattal utaznak. Ha ez nem lenne elég ahhoz, a régió egy olyan kártyát is ad, amellyel ingyenes a belépés múzeumokba, ingyenes a tömegközlekedés és máshol is adnak kedvezményeket.

Az egyetlen feltétel, hogy legalább két éjszakát kell maradni. De ez nem nagy áldozat ebben a régióban, ahol ősi művészeti városokat, hegyeket, több kilométernyi borvidéket és Olaszország legjobb strandjait találni.

Ahhoz, hogy a látogatók élvezhessék a vonatos utazást, csomagot kell foglalniuk - a kezdeményezésben részt vevő szállodában két éjszakás csomag foglalása esetén a menettérti jegy árát levonják a teljes összegből.

2023. május 31-ig a PromoTurismoFVG - a helyi idegenforgalmi hivatal - a fenntartható utazások népszerűsítése érdekében visszatéríti a Trieszt és Udine városokba, valamint Grado és Lignano Sabbiadore tengerparti üdülőhelyekre érkező utazók belföldi vonatjegyeit.

A turisták jogosultak lesznek utazni az állami Trenitalia vonatokon, a rendszeres regionális vonalakon, az Intercity vonalakon, valamint a nagysebességű Frecce vonalakon.

A vendégek egy ingyenes FVGcardot is kapnak, amely ingyenes és kedvezményes belépést biztosít múzeumokba és vezetett túrákra.

Aki Triesztbe vagy Udinébe utazik, két éjszakás tartózkodás esetén 48 órás FVGcardot kap, három vagy több napos tartózkodás esetén pedig egyhetes FVGcardot. Ez ingyenes belépést biztosít a főbb múzeumokba és az idegenforgalmi hivatal által szervezett idegenvezetésekbe. Emellett kedvezményeket biztosít a szolgáltatásokhoz, az uszodáktól a színházakig, és ingyenes vagy kedvezményes belépést biztosít a különleges kiállításokra, mint például a novembertől áprilisig tartó Banksy-kiállítás Triesztben.

Azok, akik Grado vagy Lignano Sabbiadoro tengerparti üdülőhelyeket választják, szintén kapnak kártyát, bár a tengerparton kevesebb múzeumot lehet kipipálni.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play