Stájerország 10 legnépszerűbb hegyi felvonója

2020. május 30.

print Hetedhétország.hu

Stájerország 10 legnépszerűbb hegyi felvonója

Stájerország alpesi hegyei csodálatos helyek a kikapcsolódásra a túrázók, hegyikerékpárosok és családok számára. A hegyi felvonókkal gyorsan feljuthatunk a legszebb alpesi élményekhez, legyen szó akár panorámás hegyről, babakocsis túraútról vagy kerékpáros parkról.





 

Schöckl - a graziak kedvenc kirándulóhelye

Datei:St. Radegund 'Ungarische Madonna' 20090925 252.jpg

St. Radegung, Magyar Madonna (c) wikipedia.de

Schöcklseilbahn kabinos felvonóval a Schöckl csúcsára (1435 m) juthatunk fel, ahonnan a gyerekek bobbal száguldozhatnak le a 800 méterrel lejjebb fekvő völgybe. A hegyi felvonó St. Radegundban, egy hangulatos alpesi faluban található és több magyar vonatkozása van. 

A St. Radegundot nem ismerő látogató nagyon meglepődik, amikor a Schöckl lábánál 900 m magasban az erdei sétaúton, az úgynevezett Ungarische Runde-n, a Patrona Hungariae kegyhelyével, a Szily-sziklával, az Ungarische Höhe-vel találkozik. A Gasthof Budapest egy magyar gróf vadászkastélya volt az 1900-as években, ahol sok volt a magyar vendég. Esterházy-ak, a Szapáry, Károlyi, Széchenyi, Nákó, Gyertyánffy családok tagjai, művészek, jogászok, sőt, a kis Bartókot is idehozta gyógyulni édesapja, itt született édesanyjának írt első levele. Bartók Béla ott eltöltött időt a “Radegundi visszhang” című művében örökítette meg. Aztán felnőttként, népdalgyűjtőként 1921-ben visszatért Stájerországba.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play