Ezek lesznek a stájer nyár legjobb programjai

2017. május 9.

print

Ezek lesznek a stájer nyár legjobb programjai

A Kulturális élmények a természetben programsorozat alkalmával Stájerország májustól októberig szabadtéri kulturális rendezvények egész sorát kínálja virágos réteken, szőlőskertekben, idilli alpesi mezőkön, tavak partján, kastélykertekben és városi parkokban, valamint romantikus hangulatú belső udvarokon.





A hegy. A völgy. A mesefesztivál

2017. augusztus 17-től 20-ig a Grimming-Donnersbachtal lenyűgöző természeti kulisszája előtt a világ legkülönbözőbb tájairól érkező mesemondók keltik életre a meséket, mítoszokat és történeteket. Mesélő könyvek az Irdningi Szoborparkban, zenés mesék a vadregényes szurdokban és élő mesefigurák a Planneralmon – amilyen változatosak a Schladming-Dachstein régió természeti adottságai, legalább olyan sokszínűek a vidék történetei is.

Augusztus 18-án 21.00 órától filmvetítés kezdődik a Riesneralmon. Miközben a természet egyedülálló éji játékát csodálhatjuk meg a csillagos égbolton, egy valamivel kisebb vetítővásznon Az ember és a hegy története elevenedik meg a nézők előtt. Augusztus 20-án, vasárnap különleges családi túrázásra csábít a Planneralm: a Mesetúra alkalmával izgalmas mesék és mondák kelnek életre: hatalmas tündérek, ízletes regionális fogások és természetesen nagyszerű mesemondók teszik a kirándulást feledhetetlen élménnyé. (www.machtsinn.at)

Kulináris élmények és opera Kelet-Stájerországban: La Margarita a styriarte keretén belül

A Stájer Ünnepi Játékok 2017. július 13-től 16-ig Kelet-Stájerországban, a Schielleiten-kastélyban vendégeskedik: a barokk opera és a lovas balett sajátos kombinációját kínáló La Margarita című előadás történései a Heszperidák almái körül forognak. (www.styriarte.com)

A Stájer Őszi Fesztivál 50 éves fennállását ünnepli: 2017. szeptember 22-től október 15-ig

Ellentmondó és kicsit talán önironikus módon a „Stájer Őszt” titulálhatjuk komoly hagyománnyal rendelkező avantgárd fesztiválnak, amely programkínálatában számtalan művészeti ágat ölel fel és mindig kínál új projekteket és produkciókat a vendégeinek. (www.steirischerherbst.at)

Riegersburgi Kulináris Kultúrtavasz: 2017. május 25–28.

A legszebb módja a koránkelésnek: május 28-án, vasárnap a 2. Riegersburgi Kulináris Kultúrtavasz alkalmával napüdvözlő koncertre invitálják az érdeklődőket a szőlőskert pavilonjába, amelyet zongorakíséret mellett elfogyasztott reggeli követ az Eibel borászatnál. Központi elem Riegersburg vára, amely igazán csodás látványt nyújt napkeltekor. (www.riegersburg.com)

Dizájnhét Grazban

Április 29-től május 28-ig az érdeklődők különleges bepillantást nyerhetnek a legkülönfélébb dizájnerek és kreatívok munkásságába. A 2017-es grazi Dizájnhónap alkalmával kiállítások, workshopok és előadások csábítanak az UNESCO által a Dizájn városává választott Grazba. Az egy hónapos programsorozat központi témája a Smart design – smart production: ennek megfelelően a dizájnhónap elsősorban a digitális összekapcsolódás és fejlődés sokoldalú megoldásaival foglalkozik. (www.designmonat.at)

30. Tavaszi Lovasfesztivál Ramsau am Dachsteinban

A 2017. június 10-én, 12.00–23.00 óráig, Ramsau am Dachsteinban megrendezésre kerülő Tavaszi Lovasfesztivál immár 30 éves hagyományra tekint vissza. Az aprólékos munkával összeállított virágfigurák bemutatója, valamint a pompásan feldíszített lovak és lovaskocsik felvonulása teszik a fesztivált egész Ausztriában egyedülállóvá. Az ünnepség elengedhetetlen része természetesen a népviselet és a hagyományőrzés: zenés túrázások, különféle néptánccsoportok fellépései és az ünnepi sátorban felcsendülő zenei előadások teszik teljessé a programkínálatot. (www.ramsau.com)

5. Spielberg Zenei Fesztivál

A Murtal régióban 2017. augusztus 23. és 27. között tartandó Spielberg Zenei Fesztiválon ismét olyan kivételes művészek vendégeskednek majd, akik elkötelezték magukat a modern népzene mellett, illetve más műfajok sajátosságait is tudatosan jelenítik meg művészetükben. A fesztiválhét fénypontjának számító nagy szabadtéri koncertre augusztus 26-án, szombaton kerül sor a Red Bull Ringen. Az első zenekarok már ismertek (Die Seer, Django 3000, Solozuviert, Mainfelt), a teljes repertoárt csak később hozzák nyilvánosságra. (www.projekt-spielberg.at)

10. Stájerországi Legelő Bárány Fesztivál, Haus im Ennstalban, 2017.07.30.

Az Ennstal birka (Ennstal Lamm) a hegyi legelőkön és réteken honos és azok kiváló füvét és növényeit legeli. Különleges szerepet játszik ebben a Hauser Kaibling terület. Nyáridőben itt birkák százai legelik a réteket és sípályákat. Ezzel fenntartható módon járulnak hozzá a táj gondozásához. Évente megrendezik a hegyi birkaünnepet Haus in Ennstalban, ami idén július 30-án ünnepli 10 éves jubileumát.

Gasztrofesztiválok Grazban

A Hosszú asztalt (augusztus 19.) megelőző napokban Graz első alkalommal kínál majd izgalmas kulináris programokat egy egész héten át. A rendezvény részletein még javában dolgoznak, de az új Food Festival (augusztus 12-től 19-ig, tehát a fesztivál lezárását a Hosszú asztal jelenti majd) a tapasztalt ínyencek mellett mindenképp igyekszik majd megszólítani a gasztronómia iránt érdeklődő fiatalokat is.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play