Világrekorder új kötélvasút szállítja az utasokat a Zugspitzére

2020. február 14.

print Hetedhétország.hu

Világrekorder új kötélvasút szállítja az utasokat a Zugspitzére

A Zugspitze évente mintegy félmillió kirándulót vonz, akik az új Zugspitze kötélpályának köszönhetően megtapasztalhatják a hegyi függővasutazás lenyűgöző élményét. Az új kötélvasút három világrekordot is megdönt.





A padlóig üvegezett, egyenként 120 férőhelyes két nagy kabin a világ legnagyobb – 127 méter magas – acélszerkezetes függővasút-tartóelemén közlekedik, és a világon a legnagyobb – 1945 méteres – szintemelkedést gyűri le egy szakaszban. Egyúttal ezen a pályán található a világ leghosszabb – 3213 méteres – szabad oszlopköze is. E három rekordhoz lélegzetelállító panoráma társul.

 

Az 1963 óta működő, de leállított eibseei kötélvasút helyét veszi át az új szerelvény. 

A három éven át épült kötélvasút felépítése 50 millió euróba (15,7 milliárd forint) került. A két kabin óránként 580 utas szállítására képes, egy út során 120 utas és egy kísérő fér a kabinba. A rekorder felvonó Grainau községnek a Zugspitze lábánál lévő állomásától indul. Egy utazásért 45 eurót kell fizetni.

Az 1963 óta működő, de leállított eibseei kötélvasút helyét veszi át az új szerelvény. 

A garmisch-partenkircheni Zugspitz-vasútállomásról fogaskerekűvel 70 perc alatt, Grainaun keresztül, az idilli Eibsee tavat érintve, a Zugspitz-alagúton áthaladva érhető el a Zugspitzplatt, ahonnan gleccservasúttal közelíthető meg Németország legmagasabb csúcsa. Az új Zugspitze kötélpályával mintegy 10 perc alatt leereszkedve a látogatóknak az Eibsee-re és az Elő-Alpokra nyíló lenyűgöző látványban lehet része, mielőtt a fogaskerekű kényelmes körülmények között visszaszállítja őket a kiindulási pontra.

A Zugspitze meghódításának történetét a hegy tetején a "Faszination Zugspitze” élménymúzeumban ismerhetjük meg, amelyben egészen a csúcs 1820-as meghódításáig tekintenek vissza.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play