Az ausztriai kritikus helyzetre figyelmeztet a KM!

2014. január 31.

print

Az ausztriai kritikus helyzetre figyelmeztet a KM!

A kritikus időjárási helyzet miatt az Ausztriába induló és az ott tartózkodó magyarokat figyelmeztette szombaton a Külügyminisztérium. Az elmúlt napok folyamatos havazása miatt kritikus helyzet alakult ki Ausztria több régiójában, elsősorban az ország déli részén.A kritikus időjárási helyzet miatt az Ausztriába induló és az ott tartózkodó magyarokat figyelmeztette szombaton a Külügyminisztérium.

A tárca az MTI-nek küldött közleményében jelezte, hogy az elmúlt napok folyamatos havazása miatt kritikus helyzet alakult ki Ausztria több régiójában, elsősorban az ország déli részén. Tirolban és Karintiában több települést is elzárt a hó a külvilágtól, a mentési munkálatok során többen életüket vesztették.

Az autópályák döntő többsége járható, a déli tartományokban szombaton megindult a közlekedés a vasútvonalakon, de csökkentett üzemmódban - közölték.

A Külügyminisztérium hangsúlyozta azt is, hogy Karintiában és Tirolban a legmagasabb szintű, míg a többi tartományban is jelentős lavinaveszélyre figyelmeztetnek a hatóságok.

A helyzet átmenetileg ugyan javulhat, a meteorológusok azonban a következő napokban ismét jelentős havazással számolnak, immár a keleti tartományokban is. A Külügyminisztérium ezért azt javasolja, hogy aki Ausztriába indul vagy ott tartózkodik, folyamatosan kövesse figyelemmel a híreket, és tájékozódjon az időjárási és közlekedési honlapokról.

Kapcsolódó cikkek:

HÓKÁOSZ NYUGAT- ÉS DÉL-AUSZTRIÁBAN!

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play
Hetedhétshop.hu