» Franciaország

» Franciaország » Auvergne-Rhône-Alpes » Lyon


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az ember történetéről szól Lyon új futurisztikus múzeuma, a Musée des Confluences (Kereszteződések Múzeuma), amely egyesek szerint űrhajót vagy kristályfelhőt, mások szerint inkább egy csodabogarat idéz.


A több mint tíz év késéssel felavatott, egyesek szerint űrhajót vagy kristályfelhőt, mások szerint inkább egy csodabogarat idéző fém- és üvegépület elhelyezése, formája és költségvetése, valamint az átadás évtizedes csúszása az elmúlt évek legnagyobb vitáját váltotta ki Franciaország egyik legjelentősebb városában.

A Lyon jelképes pontján, a várost körbefogó Rhone és a Saone találkozásánál, a lyoni félsziget déli csücskében álló átványos épületben a 2007-ben bezárt természettudományi múzeum gazdag, mintegy 2 millió darabból álló gyűjteményét állították ki a modern technológia segítségével. A múzeum - az emberiség kezdetétől a túlvilághoz kapcsolható nagy kérdésekig - az emberrel foglalkozik, egyszerre vizsgálja testi és szellemi szempontból.

A múzeum nem kíván válaszokat adni, hanem inkább az egyetemes témákról gondolkodtat el. A látogatók Kínától Egyiptomon át utazhatnak Latin-Amerikába, Afrikába és a nyugati világba. Az úton számos állattal is találkozhatnak a pillangóktól a 155 millió éves dinoszauruszokig.

A spanyolországi Bilbao Guggenheim Múzeuma futurista és újdonságot jelentő épülete ihlette 2000-ben a lyoni múzeum tervét, amely egyébként kísértetiesen emlékeztet a Párizsban megnyílt Louis Vuitton Alapítvány épületére.Tartomány:Auvergne-Rhône-Alpes
Település:Lyon
Cím:Musée des Confluences
GPS: 45° 43′ 57.53712″, 4° 49′ 5.5668″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward