Így csalogatja a Leopold Múzeum a látogatókat

2014. január 26.

print

Így csalogatja a Leopold Múzeum a látogatókat

2014 első felében két nagyszabású kiállítást mutat be a Leopold Múzeum, ráadásul új rövidfilmmel csalogatja a látogatókat.

A bécsi Múzeumi Negyed leglátogatottabb háza, a Leopold Museum új rövidfilmmel csalogatja a látogatókat.

 


2014 első felében két nagyszabású kiállítást mutat be a Leopold Múzeum.

 


Március 21-én nyílik a „Schiele újrafelfedezése. Egy művész és műgyűjtői” c. kiállítás. Egon Schiele (1890–1918), a XX. század egyik legradikálisabb osztrák művésze előtt egy szokatlan kiállítással hódol a Leopold Múzeum. A tárlaton mintegy 40 festmény, több mint 180 akvarell és grafika, számos fénykép, valamint több mint 200 levél és kézirat tekinthető meg. Ennek az egyedülálló Schiele-gyűjteménynek a létrejötte a XX. század osztrák és nemzetközi művészetének egyik legizgalmasabb fejezete. A kiállítás vezérfonalát Egon Schiele műveinek bemutatása képezi, mégpedig olyan időrendi sorrendben, ahogyan azokat Rudolf Leopold beszerezte, illetve megvásárolta. Ezen keresztül nemcsak a gyűjtő életébe, a kulturális élet sajátos kapcsolatrendszerébe, valamint érdekes kultúrtörténeti fejtegetésekbe nyerhetünk betekintést, hanem Egon Schiele 1945 utáni újrafelfedezésének sikertörténete is feltárul a látogatók előtt. A kiállítás szeptember 1-ig tekinthető meg.

 

Egon Schiele, Selbstporträt mit Lampionfrüchten, 1912 © Leopold Museum


Az egész világ 2014-ben az I. világháború kitörésének 100. évfordulóját ünnepli. A Leopold Museum az első világháború alatti és utáni időszak művészetének alakulását jelentősen befolyásoló alkotókat mutatja be a május 9-én nyíló „Trotzdem Kunst! Österreich 1914-1918” (Mégis művészet! Ausztria 1914-1918) című kiállításon.

 


Anton Kolig, Hauptmann Boleslavski, 1916 © Leopold Museum, Wien

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play