Így járja a Google az Alpokat

2013. január 29.

print

Így járja a Google az Alpokat

A Google Street View szolgálatatásának részére a tiroli síterepeket is elkezdte lefényképezni. A munkához a képeken látható Snowmobilt használták, amelyre kamerákat helyeztek.

A Google Street View utcakép-szolgálatatásának részére a tiroli síterepeket is elkezdte lefényképezni. A munkához a képeken látható Snowmobilt használták, amelyre kamerákat helyeztek. Google autói egy 15 optikából álló, az autó tetején elhelyezett fényképezőgéppel 360 fokban készítenek fényképeket, ezeket illesztik össze a mérnökök.
 
Ezzel az eszközzel az Egyesült Államok (Utah, Michigen) és Kanada (Blue Mountain, Lake Louise és Fernie) síterepeit már rögzítették, de a „hójáró” járt már Svájcban, Norvégiában, Olaszországban és Svédországban is.

 


A Snowmobil első bevetése Kanadában, a 2010-es olimpiai játékokon volt, a Whistler síterep sípályáját rögzítették. „A munka motivációja a 2010-es téli olimpiai játékok voltak. A világ összes hegycsúcsát bejárhatóvá akartuk tenni, hogy azt képzelhessük, olyan mintha ott lennénk”- mondta Daniel Ratner, a Google mérnöke (Senior Mechanical Engineer).

 


Ausztriában Ischgl síterepeit, - 238 km sípályát - kameráztak le először, ezt Sölden követi majd. Google Street View használói nem csak a síterepeken járhatnak, hanem a környező tiroli hegyek panorámájában is gyönyörködhetnek.

 


A Google Street View szolgáltatása jelenleg 44 ország több mint háromezer városában érhető el. A  2007 óta a cég autói nyolcmillió kilométert tettek meg világszerte.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play