Új fotókiállítás a bécsi Albertinában

2012. szeptember 8.

print MTI

Új fotókiállítás a bécsi Albertinában

A társadalmi, politikai vagy éppen művészeti normák elleni tiltakozás motívumaként megjelenő emberi test a témája a bécsi Albertina múzeum új fotókiállításának.

"A test mint tiltakozás" című kiállítás középpontjában John Coplan brit fotóművésznek az Albertina saját gyűjteményébe tartozó felvételei állnak - emelte ki közleményében a múzeum.

A nagyméretű fotókból álló sorozatokon Coplan saját testének minden idealizálástól mentes ábrázolására törekedett, egy-egy részletet kiemelve, olykor abszurd testhelyzetekben vagy nagyon nagy nagyításban.

A művész húsz éven át dokumentálta ezzel a módszerrel kendőzetlenül saját testének öregedését, szembehelyezkedve a szokásos férfiábrázolással. "Coplan fotói válaszként foghatók fel egy olyan társadalomra, amelynek a fiatalság és a tökéletesség az ideáljai" - fogalmaztak a szervezők.

A test elvont ábrázolása áll a középpontjában Vito Acconci, Robert Mapplethorpe, az elsősorban neoninstallációiról ismert Bruce Nauman, valamint Ketty La Rocca, Hannah Villiger és Hannah Wilke alkotásainak is. Műveik segítségével a tárlat olyan témákat jár körbe, mint a konceptuális fotográfia, a feminizmus, a testnyelv és a múlandóság.

A kiállítás december 2-ig látogatható.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play