Hőhullám Olaszországban!

2012. július 7.

print

Hőhullám Olaszországban!

Újabb hőséghullám érkezett Olaszországba. Legalább július közepéig kitart az Olaszországban vasárnap kezdődött hőség.





Legalább július közepéig kitart az Olaszországban vasárnap kezdődött újabb hőséghullám, amelyet a mitológiai krétai királyról, Minószról neveztek el.

 


Rövid időn belül ez a harmadik, Olaszországot fojtogató rendkívüli kánikula. A meteorológiai előrejelzések szerint a Szaharából érkezett szubtrópusi anticiklon egészen a hét végéig uralja Itáliát, és a hőmérő higanyszálát jóval az évszakban megszokott érték fölé emeli.

Az egymást követő kánikulafrontok közül az olasz sajtó az elsőt Scipio Africanusnak nevezte el, a másodikat Kharónnak, az alvilági ladikosról.

A legnagyobb meleget hétfőn-kedden, illetve a hét végén várják Olaszország középső és déli részén. Szardínia és Szicília szigetén a hőmérséklet eléri a 44 fokot, enyhülés csak július második felében várható. Rómában 39 fokot jósolnak, de a városban - a levegő 90 százalékos páratartalma miatt - az érzékelt hőmérséklet ennél jóval magasabb lesz.

A június óta tartó hőségben eddig hárman haltak meg Olaszországban. Itália északi részén az eddigi kánikulát heves viharok váltották fel, de Dél-Olaszországban, ahol már hetek óta nem esett, hiába várnak csapadékot.

(MTI)





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play