A Ryanair lett a legnagyobb forgalmú olaszországi légitársaság

2012. március 10.

print Hetedhétország.hu

A Ryanair lett a legnagyobb forgalmú olaszországi légitársaság

A Ryanair Olaszország legnagyobb forgalmú légitársaságává lépett elő tavaly, utasszámban az olasz Alitaliát is megelőzte.





A Ryanair Olaszország legnagyobb forgalmú légitársaságává lépett elő tavaly, utasszámban az olasz Alitaliát is megelőzte. Huszonnyolcmillió százezer utas választotta 2011-ben a Ryanair járatait az Olaszországba érkező vagy innen induló repülőutakhoz - mondta el Melisa Corrigan, az ír légitársaság kereskedelmi és marketing igazgatója Milánóban kedden sajtótájékoztatón.

Az Alitalia a második helyezést tudta csak elérni huszonöt millió utassal. Ez az első alkalom, hogy az olasz légitársaságot megelőzi a fapados konkurencia. A Ryanair tavalyi forgalma húsz százalékkal emelkedett 2010-hez képest.

"Olaszország az egyik legjelentősebb piacunknak számít. Nálunk az átlagos jegyár negyven euró, az Alitaliánál száznegyven" - hangsúlyozta Corrigan.

Bejelentette, hogy idén nyártól további 54 olaszországi járatot indítanak tizenhat itáliai repülőtérről. A ciampinói repülőtérről induló Róma-Budapest és a bergamói Orio al Serio-Budapest járat pedig a piacról kiesett Malév helyébe lépve már februártól megindult.

A Ryanair 1998 óta van jelen az olaszországi légi közlekedésben. Huszonkét olasz repülőtért érintve összesen 390 járatot működtet, ezekből 61 olasz belföldi járat. Az utóbbi tizennégy év alatt a Ryanairnek több mint 140 millió olaszországi utasa volt.





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play