Állatkerti futóverseny Bécsben

2012. február 1.

print

Állatkerti futóverseny Bécsben

Zsiráfok, pingvinek és orángutánok szurkolnak az első állatkerti futóverseny résztvevőinek, amelyet 2012. június 21-én rendeznek meg Bécsben.

Zsiráfok, pingvinek és orángutánok szurkolnak az első állatkerti futóverseny résztvevőinek, amelyet 2012. június 21-én rendeznek meg Bécsben. A bevételt jótékonysági célra fordítják.

Nem az eredmény, a részvétel a fontos – különösen igaz ez az 1. Bécsi Állatkerti Futóversenyre, amelyre profi és amatőr versenyzőket egyaránt várnak. A futókra hat kilométeres táv vár, amely az egzotikus állatok kifutói között kanyarogva mind az öt kontinensen végigvezeti a résztvevőket.

 


A rendezvény bevételét teljes egészében jótékonysági célra fordítják: az összeg felét a jegesmedvék kifutójának felújítására használják fel, míg a másik felét „A levegő gyermekei”, pulmonális hipertóniában szenvedő kis pánciensek kapják. „A futóversennyel ritka állatfajokat és betegségeket kötünk össze, hogy felhívjuk a figyelmet arra, milyen nagy szükségük van a támogatásra” – magyarázza Gerry Fischer a kezdeményezés elnöke.

Mivel a pulmonális hipertóniában szenvedő gyerekek vérében túl kevés az oxigén, a kicsik mindig fáradtak, gyakran betegek és magányosak. Nincs energiájuk játszani, szaladgálni és táncolni, ráadásul gyógyíthatatlanok. Értük futnak június 21-én hozzátartozók, barátok, orvosok és mindazok, akik segíteni szeretnének nekik.

 


Nevezni on-line a www.zoolauf.at oldalon lehet, a nevezési díj 35 euró. A résztvevők száma limitált. Az állatkerti futóverseny 19 órakor kezdődik és fergeteges After Run Partyval ér véget az ORANG.erie-ben.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play