Rómának elege van a Trevi-kútba ugráló turistákból - újabb korlátozást vezetnek be

2023. július 31.

print Hetedhétország.hu

Rómának elege van a Trevi-kútba ugráló turistákból - újabb korlátozást vezetnek be

Róma küzd a vandalizmus ellen és igyekszik megvédeni az ősi épületeket a kíméletlen turistáktól.





Róma korlátozza a Trevi-kúthoz való hozzáférést, hogy megállítsa a szabálytalan turistákat

Róma "nem érdemli meg és nincs szüksége" az ilyen típusú turizmusra, ezért Róma idegenforgalmi tanácsosa az olasz kormány segítségét kérte, hogy a turisták ne ugorjanak a Trevi-kút vizébe.

Alessandro Onorato szerint "eljött az idő", hogy korlátozzák a barokk műemlékhez való hozzáférést, hogy megakadályozzák, hogy a féktelen turisták tiszteletlenül bánjanak az ikonikus szökőkúttal - jelentette az ANSA hírügynökség.

Onorato arra a közösségi médiában terjedő videóra reagált, amelyen csütörtök este egy férfi a 18. századi emlékműről ugrott le, a tömeg tapsa és nevetése közepette.

A jelenlévők közül sokan a telefonjukkal filmezték a mutatványt, és senki sem avatkozott közbe, hogy megfékezze a férfit - számolt be a La Repubblica című napilap, amely megjegyezte, hogy az illető később "csak egy pénzbírságot" kapott a rendőrségtől.

"A Trevi-kútnál a minap este történt illetlen látványosság, amikor egy újabb turista gúnyt űzött városunk történelmi és kulturális örökségéből és szabályainkból, többé nem tűrhető" - jelentette ki Onorato.

A tanácsos "tiszta barbárságnak" nevezte a jelenetet, és hozzátette, hogy a tömeg "cinkos tapsa" is "nagyon aggasztó" volt.

"A rendőrségi bírságok és a józan észre való számos felhívás már nem elég" - mondta Onorato - "A turisták nem tehetik büntetlenül azt, amit akarnak, tiszteletre van szükség, és valóban meg kell őriznünk a világ legértékesebb helyeit".

"Konkrét segítséget" kérve a kulturális és a belügyminisztériumtól, Onorato végül kijelentette: "Ez nem az a turizmus, amit megérdemlünk, és amire szükségünk van".

Az internetre feltett felvételek tengernyi

negatív kommentet váltottak ki a rómaiakból, köztük olyanokat, akik azt javasolták, hogy érmék helyett piranhákat tegyenek a szökőkútba.

Az incidens csak a legutóbbi a Trevi-kútnál történt hasonló esetek sorában, köztük egy nő, aki a földre rúgott egy rendőrt, miután a múlt hónapban kirángatták a vízből.

Ahogy Róma idegenforgalmi ágazata a koronavírus-járvány után ismét fellendül, ezzel együtt jönnek a negatív címlapok arról, hogy a látogatók tiszteletlenül bánnak a város értékes örökségével.

A nyár elején több turistát is rajtakaptak a Colosseum megrongálásán, köztük egyet, aki a kamerába mosolygott, miközben az "Ivan+Hayley" feliratot vésette az amfiteátrum egyik falába.

Miután a rendőrség felkutatta és közölte vele, hogy akár öt év börtönbüntetés és 15 000 eurós bírság is kiszabható rá, a turista bocsánatért könyörgött, és azt állította, hogy nem tudta, hogy a Colosseum ókori emlékhely.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play