Lovasrendőrök járőröznek a budai erdőkben - ez lesz a feladatuk

2023. március 29.

print MTI/Hetedhétország.hu

Lovasrendőrök járőröznek a budai erdőkben - ez lesz a feladatuk

Nem terveznek büntetni.

 




Lovasrendőrök ügyelnek az erdő nyugalmára a budai hegyekben, márciustól rendszeressé válik a jelenlétük a budai hegyekben - tudatta a Pilisi Parkerdő Zrt.

A Készenléti Rendőrség, a II. Kerületi Rendőrkapitányság és a Pilisi Parkerdő együttműködésében járőröző rendőrök elsősorban a főváros leglátogatottabb erdeiben, például a védett Hárs-hegyen segítik az erdő természetes állapotának megőrzését, illetve a természetjárókat, kutyasétáltatókat, kerékpárosokat és gyalogosokat, hogy konfliktusmentesen élvezhessék az erdei kikapcsolódást.

A járőrök segíteni és tájékoztatni érkeznek az erdőbe, nem céljuk a büntetés.

A természetjárók közötti konfliktusok legnagyobb része két egyszerű szabály betartásával orvosolható, és a járőrök elsősorban ezekre hívják fel a figyelmet: a kutyasétáltatók jogszabályban előírt kötelessége, hogy az erdőben kedvencüket minden esetben pórázon sétáltassák.

Az erdőben kerékpározókat pedig arra figyelmeztetik a rendőrök, hogy sporteszközük járműnek minősül, ezért a jogszabály értelmében védett természeti területen - a Budai-hegység nagy részén, így a Hárs-hegyen is - csak a kijelölt kerékpárutakon közlekedhetnek.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play