A Westminster Apátság koronázási túrákat kínál - de csak zokniban

2023. március 24.

print Hetedhétország.hu

A Westminster Apátság koronázási túrákat kínál - de csak zokniban

A látogatók III. Károly király koronázása után először léphetnek be a oda, ahol az uralkodó a szertartáson ülni fog.

A londoni Westminster-apátság látogatói röviddel III. Károly király koronázása után először léphetnek be a templom azon részébe, ahol az uralkodó a szertartáson ülni fog - de csak zokniban.

A kényes mozaikpadló védelme érdekében a cipőt le kell venni a május 15-től július 29-ig tartó különleges "Korona és templom" túra során.

"Emberemlékezet óta ez lesz az első alkalom, hogy az apátság meghívja a látogatókat, hogy sétáljanak a Cosmata-padlón, ahol a koronázási széket helyezik el a május 6-i koronázásra"

- áll az apátság szóvivőjének közleményében.

A cosmatae olasz kézművesek egy csoportja volt, akik a középkorban márványmozaikokkal díszítették a templomok padlóit és más területeit, az úgynevezett inkrusztálás technikáját alkalmazva.

A Westminsteri Apátságban található Cosmata-padló a 13. századból származik, és Nagy-Britannia egyik legnagyobb középkori műkincsének tartják. Mintegy 150 évig szőnyeggel fedték le - Károly édesanyjának, II. Erzsébet királynőnek 1953-as koronázásakor is. III. Károly koronázásakor azonban látható lesz.

A kép egy geocentrikus világegyetemet ábrázol - vagyis a Földet a középpontban -, és még a világvége időpontjára vonatkozó előrejelzést is tartalmaz. A világ állítólagos 19 683 éves élettartamával ez azonban még mindig jócskán odébb van.


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play