A hegyek és a természet szerelmeseinek: A tiroli nyár újdonságai

2022. április 8.

print Hetedhétország.hu

A hegyek és a természet szerelmeseinek: A tiroli nyár újdonságai

A 2022-es nyári szezon újdonságai: Új hosszútávú túraútvonalak és tematikus útvonalak, hegyi kerékpártúrák, via ferraták, családi programok, természeti és kulturális létesítmények.





MÁSZÁS

Hall-Wattens: Új via ferrata a Glungezeren

A Glungezer-hegyi via ferrátát teljesen felújították és jelentősen kibővítették. A 2022 júniusától bejárható via ferrata kezdők számára is alkalmas, és csodálatos panorámát nyújt az Inn-völgyre és a környező hegyekre. A könnyű Klettersteig a Zirbensee fölött a Glungezerhüttéhez vezet, és a "Glungezer óriás" legendája körül izgalmas állomásokkal lett felszerelve. 

St. Jodok hegymászófaluban a Stafflacher Wand mászóterülete © Tiroler Werbung/Senfter Thomas

Wipptal: Új multi-pitches a Stafflacher Wandban

A Wipptalban található St. Jodok hegymászófaluban a napsütötte Stafflacher Wand mászóterülete több többszöges kötéllel bővült. 2022 nyarától hét, 3-tól 7-ig terjedő nehézségi szintű többszöges kötélpálya és útvonalonként akár tizenegy pálya várja az alpesi hegymászókat. Az útvonalak bejárata a Peter Kofler Klettersteig bejáratától kb. 300 méterre keletre található, a két hosszabb útvonal kijárata egy csúcskereszthez vezet, ahol egy pihenőpad található. A kínálatot egy drytooling gyakorlópálya teszi teljessé.

A Wipptal hegymászási kínálata tömegközlekedéssel is ideális, a bejáratok mindössze tíz perc sétára vannak a St. Jodok vasútállomástól. 


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play