Lisztkukaccal szórt eperfagyit is kóstolhat Bécsben

2018. május 12.

print Eurocomm-PR

Lisztkukaccal szórt eperfagyit is kóstolhat Bécsben

A bécsi Naschmarkt minden hónapban más-más különleges gasztronómiai élménnyel, valamint élő zenével várja a látogatókat. Ezen a hétvégén például a karamellizált lisztkukaccal szórt eperfagyit kóstolhatják meg a bizarabb, ínyec ételek kedvelői.





Sör, méz, chili és rovarok – a bécsi Naschmarkt minden hónapban más-más különleges gasztronómiai élménnyel, valamint élő zenével várja a látogatókat. Májusban például karamellizált lisztkukaccal szórt eperfagyit kóstolhatnak a bizarabb, ínyec ételek kedvelői.

A bécsi piacfelügyelet (Marktamt) a Naschmarkt Rechte Wienzeile felőli részén alakította ki az úgynevezett „Mottomarkt“ tematikus vásárt, melynek keretein belül 2018 áprilisától egészen októberig, minden hónapban más és más étel-különlegességet mutatnak be: Az Ottakringer sörmárka kínalátától, az osztrák méz és chili termékeken át, egészen a Mautner Markhof mustárkülönlegességekig terjedő széles választékból bárki megtalálhatja a számításait, de különböző rovarokkal, csigákkal és szirupokkal készített ételeket is kóstolhatnak a gourmet-konyha szerelmesei.

„A Naschmarkt felújítását követően fennmaradt egy kihasználatlan terület, amelyet kár lett volna parkolóövezetté alakítani. Ezen a területen valósult meg végül a  „Mottomarkt” ötlete” - nyilatkozta Alexander Hengl, a bécsi piacfelügyelet (MA 59) munkatársa. Ezidáig mindösszesen 2.000 árus pályázott az itt kialakított 25 stand használati jogára.

Az idei második tematikus vásáron május 11. és 12. között, az osztrák Anyák napján, az első, rovarokat alapanyagként felhasználó osztrák pop-up-büfé, a „Zirp Insect” és a „Schelato” kreatív fagylaltozó karamellizált lisztkukaccal szórt eperfagyiját próbálhatják ki a vendégek. A fagylaltkülönlegesség mellett csigából, szöcskéből készült, valamint tücskökkel megspékelt ínyenc falatokat, mint például vadnövényes gilisztapestot vagy ropogós tücskös egytálételt is kóstolhatnak az érdeklődők. A hétvégi programot 10 és 12 óra, valamint 14 és 16 óra között élő zene teszi még színesebbé.

A vásár júniusban Apák napja alkalmából, júliusban a gyermekeknek, majd ezt követően az alsó-ausztriai termékeknek, valamint Hálaadás ünnepének szentelt tematikus vásárral várják a gasztronómai élmények kedvelőit. A Naschmarkt különleges programsorozata októberben a „Hallo-Wien“ vásárral zárul.

 

A Naschmarkt tematikus vásárainak időpontjai ezen az oldalon találhatók.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play