Sokakat vonzott a BalatonÁtcsúszás

2017. január 28.

print MTI

Sokakat vonzott a BalatonÁtcsúszás

2017. január 28-án a befagyott Balatonon 6-8 ezer ember kelt át.

 





A nyári főszezont is túlszárnyaló tömeg lepte el az északi parti Badacsony és a déli parti Fonyód strandjait, a BalatonÁtcsúszás 5,2 kilométerre lévő két végpontját.

A nyári főszezont is túlszárnyaló tömeg lepte el az északi parti Badacsony és a déli parti Fonyód strandjait, az átcsúszás 5,2 kilométerre lévő két végpontját. Az átkelőkből, akik közül sokan különféle téli sporteszközökkel tették meg a távot, szinte élőlánc alakult ki a két strand között.

A Badacsony és Fonyód közötti 5,2 kilométeres távot vízimentők biztosításával tették meg a jelentkezők a tó jegén, az északi partról indulva. Bakancs és korcsolya (vagy jégszörf, kite, jégvitorlás), kötél és tájoló, továbbá feltöltött telefon vízmentes tokban - ezeket kérték a szervezők alapfelszerelésként Facebook-oldalukon. Ajánlott volt még a síbot, jégszög, mentőmellény és neoprén aláöltözet is.

Nem szakadt be a jég senki alatt, csak esések miatt kellett segítséget nyújtani néhány indulónak - mondta Bagyó Sándor, az eseményt biztosító Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának (VMSZ) vezetője a BalatonÁtcsúszás után.

 

 





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play