Adventi vásárok Bécs közelében

2016. november 6.

print

Adventi vásárok Bécs közelében

Meghitt, kézműves Adventi vásárok Bécstől alig egy karnyújtásnyira! Alsó-Ausztriában háromszáz adventi és karácsonyi vásár teszi könnyebbé a várakozást a szeretet ünnepére.





Színvonalas kirakodóvásárok, kastélyparkok és kolostorkertek mellet pincesorok, kovácsműhelyek és a hegyvidékek kínálnak hangulatos körítést az ünnepkehez.

Advent különleges helyszíneken:

Johannesbachklamm szurdok / Würflach település
2016. december 8. csütörtök – 2016. december 11. vasárnap | 14 órától

Hangulatos ünnepi fények, kézművesek, akik képességeiket bizonygatják, számos karácsonyi ajándékot árusító stand, gőzölgő italok és hagyományos ételek a Johannesbachklamm szurdokban. A fő attrakció: „Ausztria legnagyobb karácsonyfája” óriás gyertyákkal, gömbökkel, szaloncukrokkal díszítve. A romantikus szurdok közepén különleges természeti környezetben, meghitt hangulatban ünneplik az adventi ünnepet, mely a kicsik és a nagyok körében is méltán népszerű.


Advent Johannesbachklamm, © Franz Zwickl

Kovácskarácsony Ybbsitzben, a vas nyomában
2016. december 17-18. (szombat, vasárnap) | 10:00-18:00 óra között

Talán a legkülönlegesebb adventi vásár Alsó-Ausztriában. A látogatók testközelből sajátíthatják el hogy a tűz, a vas és a tudás segítségével hogyan készülnek az egyedi műremekek. A piactéren kézművesek mutatják be a már elfelejtett technikákat, mint a pl.: a szövést, esztergálást, kosárfonást, gyertyakészítést vagy az üvegfestést. A helyi fogadósok gondoskodnak a finomságokról így a frissen sütött fánkról is. A belépő 2 Euro, gyerekeknek 15 év alatt ingyenes. összesen 6 helyszínen rendeznek „tüzes” karácsonyt Alsó-Ausztriában, egykori kovács településeken, a vas útja mentén.


Kovácskarácsony Ybbsitzben

Adventi vásár Európa leghosszabb pincesorán Hardesben
2016. december 3-4./ 2016. december 10-11. (szombat-vasárnap) | 13:00-órától

A festői pincesori eseményen kizárólag saját kézzel készített termékek, ételek, italok és faragások kaphatóak. Zenei programok, felolvasások és gyerekprogramok színesítik az eseményt a meleg italok mellett. További pincesorokon is rendeznek adventi vásárt, a Weinviertelben.


Advent a pincesoron, © Hannes Wurnig

Advent várakban, kastélyokban és apátságokban

Karácsonyi falu a Schloss Hof - kastélyban
2016. november 19.-december 18. között hétvégenként és ünnepnapokon | 10:00 – 18:00

Az árkádok- és a majorsági udvaron nagyjából 100 stand kínál tradícionális kézműves és kulináris specialitásokat. Szombatonként a vásár zárásaként 17 órától a Marchfeldi filharmonikusok „adventi hangvarázs” előadása hallható. Karácsonyi kastélylátogatás, meghitt adventi zene és számos gyerekprogram teszi felejthetetlenné a Schloss Hof-i karácsonyi falut. 

Adventi vásár Heiligenkreuzban Apátságban

2016. december 10. | 9:00 és 19:00 óra között

Az apátság udvarában, 35 osztrák és határain túli kolostor és apátság kínálja természetes készítményeit. A híres miseboroktól kezdve az exkluzív specialitásokon át mint a gerasi kolostor fánkja a kézműves termékekig megtalálható lesz sok minden az egynapos eseményen. Harangjáték, barkácsolás a gyerekkel és természetesen sok vallási program is lesz. Magyar előállítók is elmerészkednek a helyszínre, a Bakonybéli Monostor kézműves gyógynövényes sörökkel és a Pannonhalmi Apátság levendulatermékeivel képviselteti magát.

Advent az aggsteini várromoknál
2016. november 5./6. és november 12./13. , illetve november 19./20.| 10-19 óra

Az év megkoronázása jeleként középkori karácsonyi vásárt rendeznek. A lovagi teremben kortárs művészek alkotásait állítják ki. A várudvarban középkori kereskedők varázsolnak autentikus hangulatot a rég elfelejtett korról.

Advent a göttweigi Apátságban

2016. november 26.-december 8. | Naponta 10-18:00 óra között

A Bencésrendi Göttweigi Apátság idén is megnyitja kapuit, hogy tartalmas adventi programokkal csalogassa a kézműves termékek, karácsonyfadíszek és betlehemi figurák után érdeklődőket. Minden nap 18:00 órától adventi koncerttel zárják a vásárt és hétvégenként tartalmas gyerekprogramok is színesítik a kínálatot. 


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play