A Murau völgy legszebb karácsonyi vásárai

2018. szeptember 1.

print

A Murau völgy legszebb karácsonyi vásárai

A Mura völgy tradicionális karácsonyi vásárai mindenkit elvarázsolnak. A minőségi portékák mind helyi gazdálkodóktól, kézművesektől származnak.

Murai óvárosi advent

Óriási, kivilágított karácsonyfa és számos karácsonyi díszbe öltözött árusító stand várja előkarácsonyi hangulatban a látogatókat. Friss mézeskalács és pirított mandula, forralt bor és gesztenye illata járja át a teret és hozza elő a gyermekkori emlékeket. A Murau óvárosában 2018. november 30. december 2. között tartandó adventi vásárban a látogatók a régió helyi kézműves termékeit, ragyogó karácsonyfadíszeket, viasztermékeket, fajátékokat, festett üveg portékát, művészi díszítésű gyertyákat, meleg holmikat (például gyapjú sapkákat, kesztyűket és sálakat), valamint sok más egyebet találnak.


28. Farrachi advent

28. Farrachi advent 2018. december 6. és 9. között 27. alkalommal rendezik meg a Farrachi adventet. A Farrachi advent hangulatát a kézműves termékek, a régi építőművészet és fiatal zenekarok alapozzák meg. Egész Ausztriából érkező, közel 70 kézműves állítja ki termékeit, és a hangsúly egyértelműen a kézműves munkán van! Az „élő jászol”, valamint a szarvasagancs-faragók, esztergályosok, a „judenburgi fonónők”, valamint az üvegfúvó mester kézműves bemutatói mindig lelkes közönségre találnak. Aki szeretné átélni a tiszta adventi hangulatot, semmiképpen ne hagyja ki a kórusok fellépését, akik alkonyatkor kezdenek dalaikba a várudvaron, hogy a puncs- és mézeskalácsillatú vásárt kellemes kicsengéssel zárják.


Adventi vásár G’Schlössl Murtal

Rendkívül csendes és békés a karácsony előtti időszak a G’Schlössl Murtal téli parkjában, a tónál. A gyönyörű kastélyparkban idén is felépítik az adventi falut. Az adventi hétvégeken úgy élheti meg a szenteste előtti szép időszakot, mint egykoron. Illatos gyertyák, régi kézműves termékek, ízletes finomságok és hangulatos zene gondoskodik minderről. Aki meg akarja úszni a karácsonnyal járó stresszt, az a G‘Schlössl Murtalban élvezheti a nyugalom szigetét a téli meseországban.


St. Ruprechti advent

Advent idején valódi kézműves termékek sokszínű választékát állítják ki és mutatják be a St. Ruprecht ob Muraui Famúzeumban az „Élvezetek minden érzékszervvel” mottó alatt. A famúzeum otthonos hangulata számos lehetőséget kínál arra, hogy nyugodt körülmények között kóstoljon meg finomságokat, és órákon át élvezze az adventi varázst. A zenekarok adventi népzenével és hangulatos dallamokkal szórakoztatják a látogatókat, akik a helyi gazdálkodók finomságait is megkóstolhatják.

Zeutschachi hegyi advent

Advent első hétvégéjén rendezik meg a Zeutschachi hegyi adventet a Gasthof Fischerwirt vendéglőnél, változatos adventi programmal és a helyi kézművesek változatos portékájával. 


Kapcsolódó hírek