Egyre többen nyaralnak Olaszországban

2016. augusztus 15.

print

Egyre többen nyaralnak Olaszországban

Több olasz turista paradicsomnak meg kellett szabnia a látogatók számát a nyáron tapasztalható számuk miatt. Míg néhány ország turizmusa a terror támadások miatt jelentősen visszaesett az utóbbi időkben, Olaszország biztonságos célpontnak számít a külföldi utazók számára.





Több olasz turista paradicsomnak meg kellett szabnia a látogatók számát a nyáron tapasztalható számuk miatt. Míg néhány ország turizmusa a terror támadások miatt jelentősen visszaesett az utóbi időkben, Olaszország biztonságos célpontnak számít a külföldi utazók számára.

 


Ráadásul, sok olasz is úgy döntött, hogy belföldön marad ahelyett, hogy külföldre utazna, így a városok gyakran túlzsúfoltak.

A Velencébe látogatók számában idén például 5 százalékos növekedést tapasztaltak. Ez a szám Firenzében 5.6 százalék, míg Capriban és a Cinque Terrén 9 és 20 százalékos a növekedés az előző évhez képest. Ez késztette az olaszokat arra, hogy ne üdvözöljék a látogatókat tárt karokkal többet, és így biztosítsák biztonságukat.

 


Capri, (c) Fototeca ENIT
Fotó: Gino Cianci


A Pompeii régészeti területre már csak naponta 15 csoportban mehetnek be, míg a Milánóban található híres Leonardo da Vinci képhez, az Utolsó Vacsorához minden tizenötödik percben csak 24 embert engednek.

 


(c) De Agostini Picture Library


A római Colosseumban egyszerre csak 3000 ember tartózkodhat. A szardíniai Bidderosa oázisnál csak 130 autó parkolhat naponta. Hasonló megszorítások érvényesek többek közt az Abruzzo-i Nemzeti Parkra is.

 


Kapcsolódó cikkek:


VELENCÉBEN UTOLSÓK A TURISTÁK

CINQUE TERRÉN KORLÁTOZZÁK A TURISTÁKAT





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play