Madármegfigyelő torony a Rohonci-tónál

2016. május 24.

print

Madármegfigyelő torony a Rohonci-tónál

Hatalmas madármegfigyelő torony nyílt Rohoncon(Rechnitz), a Faludi-völgyben, a fürdőtó közvetlen közelében.





Hatalmas madármegfigyelő torony nyílt Rohoncon (Rechnitz), a Faludi-völgyben, a fürdőtó közvetlen közelében.

A hatalmas madármegfigyelő torony, az ún. Vogelvoliere 22 méter magas, átmárője 15 m, és körbe-körbe sétálva az út a tetejéig 350 m. Az ösvény teljesen akadálymentes, így babakocsisok és mozgáskorlátozottak sem maradnak ki az énekes madarak megfigyelése által okozott élményből.

 


A torony mellett még egy labirintust is kialakítottak.

A kristálytiszta vizű Rohonci-tó 300 méter hosszú és 100 méter széles, 7 méter mély. Meleg nyári napokon a vízicsúszda, a vízitrambulin, a játszóterek gondoskodnak a pihenésről.

 


A fürdő tó a Faluditalban található. A Faludi-völgyet 1961-1964 között a Rohonci-patak vizével töltötték fel és egy strandolásra is alkalmas tavat hoztak létre benne, amely kedvelt pihenőhelye mind a környékbeli osztrákoknak, mind a magyaroknak.

 


Rohonc az 1997-ben létrehozott Írottkő Natúrparkban található, amely  Magyarország nyugati és Ausztria keleti határszélén jelentős védett természeti értékekkel, történelmi, kulturális örökséggel rendelkező tájegység. 15 település mellett magában foglalja például a történelmi kisvárost, Kőszeget is.

A natúrpark területén 16 km kerékpárút, 15 tanösvény, természetvédelmi látogatóközpont, több kultúr-és helytörténeti kiállítás várja az érdeklődőket. A parkban turistautak, kilátók, kápolnák, templomok és tiszta vízű források is örvendeztetik meg a kirándulókat. Az aktív turizmus kedvelői egész éven át gyalogos-és kerékpáros túralehetőségekből, kulturális és gasztronómiai programokból válogathatnak.





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play