Falco-kiállítás a bécsi Mozart-házban

2016. április 19.

print

Falco-kiállítás a bécsi Mozart-házban

Éppen harminc éve került a slágerlisták élére az osztrék énekes, Falco „Rock me Amadeus” című száma. A szintén jubiláló bécsi Mozart-ház most külön kiállítással emlékezik meg az évfordulóról, melyen a művésznév mögött rejlő embert is szeretnék megmutatni.2016. március 9-én „Rock me Amadeus. The Story” címmel nyílik kiállítás a bécsi Mozart-házban amely Falco világslágeréről emlékezik meg. A Falco Privatstiftunggal közösen szervezett tárlat apropója, hogy az osztrák zenész „Rock me Amadeus” című kislemeze éppen harminc éve, 1986 márciusában került az amerikai és angol slágerlisták élére. A 2016. május 16-ig látható kiállítás nemcsak a sláger keletkezésének történetét mutatja be, de megpróbálja a Falco művésznév mögött rejlő embert, Johann Hölzelt is közelebb hozni a közönséghez.


Falco a Rock Me Amadeus című számában
Copyright: Dolezal

Azonban nemcsak a kiállítás tárgya, hanem maga a kiállítóhely is jubilál. Tíz éve, Mozart születésének 250. évfordulója alkalmából nyitotta meg kapuit a világhírű zeneszerző egykori lakásából kialakított múzeum, a Mozart-ház. A Stephansdom mögött, a Domgasse 5. alatt található Mozart-központot eddig 1,3 millióan látogatták meg, hogy a nagyváros nyüzsgéséből kilépve elmerüljenek Mozart zenéjében és világában.


W. A. Mozart, Olajfestmény, Ismeretlen, Portaitgalerie retu
Copyright: Gesellschaft der Musikfreunde in Wien


Most a jubileumi év alkalmából jövő januárig látható a „Mozart im Mozarthaus. Highlights im Komponistenalltag” című időszaki kiállítás, amely középpontjában a zeneszerző hétköznapjai, társadalmi helyzete és gondolatvilága áll, valamint azok a darabok, amelyeket Mozart itt szerzett.

A jubileumi évet koncertek és szakmai szimpóziumok teszik teljessé.


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play