A bécsi jég álomvilága

2016. február 16.

print

A bécsi jég álomvilága

Idén 21. alkalommal állítják fel a világ egyik legnagyobb mobil műjégpályáját a Bécsi Városháza előtt. Előmelegített korcsolyacipők, mesés fények, egy romantikus hütte és regionális finomságok teszik teljessé az élményt.

Hamarosan ismét lehet korcsolyázni a Bécsi Városháza előtt, ugyanis 2016. január 21-én nyitja meg kapuit a Bécsi Jégálom (Wiener Eistraum), a Rathausplatzon felállított műkorcsolyapálya.

Az évről-évre folyamatosan bővülő és megújuló jégvilág idén 7.000 négyzetméternyi jégfelülettel és egy 750 méter hosszú jégösvénnyel várja a korcsolyázás szerelmeseit, ez a Városháza park fái között kanyarog végig. 

A kezdőknek egy 450 négyzetméteres külön jégfelület is ingyen a rendelkezésükre áll, amely esténként curling-pályákká avanzsál.


Copyright: Stadt Wien Marketing

Aki elfáradt, egy romantikus hüttében gyűjthet új erőt, vagy a hét gasztronómia sátor valamelyikénél tankolhat energiát. A kínálat a bio forralt bortól és puncstól, a forró tejes italokon, császármorzsán és a sült kolbászon át a rablóhúsig, illetve a látogatók szeme előtt, nyílt tűzön elkészített lazacig terjed. A mandulakunyhóban pedig hatvanféle édes és fűszeres mandula-variácó között lehet válogatni. A nagy melegedősátorban, üvegezett lounge-területen szakácsok kényeztetik vendégeiket tiroli Gröstl-el, parasztkenyérrel, ropogós ostyával, sajtos nokedlival és kemencében sült burgonyával. Copyright: Stadt Wien Marketing


A kölcsönzőben 1.200 pár előmelegített korcsolya – a 23-astól az 52-es méretig – áll a látogatók rendelkezésére, a legkisebbek pedig kétélű jégkorcsolyát csatolhatnak fel. Nekik az ingyen kacsához ingyen fejvédő is jár, ha pedig elbizonytalanodnának a jégen, jól megmarkolhatnak egy-egy pingvint.

Christkindlmarktot huszadik alkalommal felváltó Jégálom (Wiener Eistraum) 2016. március 6-ig tart nyitva délelőtt 9 és este 10 óra között. A felnőttek 6 euró 50 cent, a 14 év alatti gyerekek pedig 5 euró ellenében róhatják a köröket a világ egyik legnagyobb mobil műjégpályáján. A megnyitó estéjén (január 21-én) 19 órától ingyenes a korcsolyázás.

A tavaly összesen 650 ezer látogatót vonzó Jégálmot a bécsi óvodás, iskolás és napközis csoportok hétköznap 16 óráig ingyenesen használhatják. 

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play