» Franciaország

» Franciaország » Grand Est » Világörökség


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A strasbourg-i Rohan palota számos királyt látott vendégül az évek során, ma három múzeum is üzemel benne, többek közt Rubens és El Greco képekkel.


A palotát Armand de Rohan püspök rendelte meg Robert de Cotte-tól, a király első építészétől a 18. században. Annyira jól sikerült, hogy XV. Lajos, Mária Antónia és Napóleon is lakott itt pár napot. Sőt, utóbbi második felesége, Mária Lujza első Franciaországban eltöltött éjszakáját a Palais Rohanban töltötte.

A forradalom idején ide helyezték át a királyi rezidenciát.

Többször is megrongálódott: először a francia-porosz háborúban, majd a II. világháborúban bombatalálat érte. A restauráció 1990-ben fejeződött be.

2009-ben itt találkozott először a volt francia miniszerelnök, Nicolas Sarkozy és az amerikai elnök, Barack Obama.

Kastély, Rohan, Strasbourg, Elzász, Franciaország

(c) pixabay

Régészeti múzeum:

A múzeum Franciaország egyik legnagyobb történelemmel foglalkozó múzeuma, elsősorban elzászi emlékekkel foglalkozik az őskortól a Merovingokig.

Dekoratív művészeti múzeum:

Ez a múzeum két részre oszlik: egyik a strasbourg-i püspökök lakosztályába enged betekintést, a másik pedig a dekoratív művészeti szekció, tárgyakat (bútorok, kerámiák, festmények stb.) állítanak ki 1681-től a 19. század közepéig.

Híres darabjai a kiállításnak a strasbourg-i katedrális asztronómiai órájának egy darabja, és az a kakas, melyet a világ első automatájának tartanak.

Szépművészeti múzeum:

A múzeumnak hihetetlen gyűjteménye van az európai festészet legjobbjaiból: Itáliától Németalföldig, a reneszánsztól a barokkig. Olyan festők művei találhatók itt meg, mint Botticelli, Lippi, Raffaello, Veronese, Tintoretto, Canaletto, Tiepolo, Memling, Rubens, van Leyden, Jordaens, van Dyck, Goya, El Greco, Watteau, Corot, Courbet, Rousseau, Degas.Tartomány:Grand Est
Település:Strasbourg
Cím:Palais Rohan, Place du Château 2.
GPS: 48° 34′ 51.27503″, 7° 45′ 9.50317″
Honlap: http://www.musee-archeologienationale.fr/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward