» Franciaország

» Franciaország » Grand Est » Világörökség


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A strasbourg-i Rohan palota számos királyt látott vendégül az évek során, ma három múzeum is üzemel benne, többek közt Rubens és El Greco képekkel.


A palotát Armand de Rohan püspök rendelte meg Robert de Cotte-tól, a király első építészétől a 18. században. Annyira jól sikerült, hogy XV. Lajos, Mária Antónia és Napóleon is lakott itt pár napot. Sőt, utóbbi második felesége, Mária Lujza első Franciaországban eltöltött éjszakáját a Palais Rohanban aludt.

A forradalom idején ide helyezték át a királyi rezidenciát.

Többször is megrongálódott: először a francia-porosz háborúban, majd a II. világháborúban bomba találat érte. A restauráció 1990-ben fejeződött be.

2009-ben itt találkozott először a volt francia miniszerelnök, Nicolas Sarkozy és az amerikai elnök, Barack Obama.

Régészeti múzeum:

A múzeum Franciaország egyik legnagyobb történelemmel foglalkozó múzeuma, elsősorban elzászi emlékekkel foglalkozik az őskortól a Merovingokig.

Dekoratív művészeti múzeum:

Ez a múzeum két részre oszlik: egyik a strasbourg-i püspökök lakosztályába enged betekintést, a másik pedig a dekoratív művészeti szekció, tárgyakat (bútorok, kerámiák, festmények stb.) állítanak ki 1681-től a 19. század közepéig.

Híres darabjai a kiállításnak a strasbourg-i katedrális asztronómiai órájának egy darabja, és az a kakas, melyet a világ első automatájának tartanak.

Szépművészeti múzeum:

A múzeumnak hihetetlen gyűjteménye van az európai festészet legjobbjaiból: Itáliától Németalföldig, a renszánsztól a barokkig. Olyan festők művei találhatók itt meg, mint Botticelli, Lippi, Raffaello, Veronese, Tintoretto, Canaletto, Tiepolo, Memling, Rubens, van Leyden, Jordaens, van Dyck, Goya, El Greco, Watteau, Corot, Courbet, Rousseau, Degas.

Árak (egy múzeum):

Felnőtt: 6,5 Euró.
18 év alatt ingyenes.

 
Tartomány:Grand Est
Település:Strasbourg
Cím:Palais Rohan, Place du Château 2.
GPS: 48° 34′ 51.27503″, 7° 45′ 9.50317″
Honlap: http://www.musee-archeologienationale.fr/

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward