Új vízi játszótér nyílt Bécsben

2015. július 28.

print

Új vízi játszótér nyílt Bécsben

Ingyenes vízi játszótér nyílt Bécsben, ahol a nyári szünetüket élvező gyerekek május elejétől szeptember végéig kedvükre pancsolhatnak, fröcskölhetnek és dagonyázhatnak.





Az újabb hőhullám közeledtével már mindenki azon morfondírozik, hol fogja átvészelni a tikkasztó hőséget. Bécsben ez nem lehet kérdés: az iskolai nyáriszünet kezdetét egy újabb vízi játszótér megnyitásával ünnepelték, amely már a sokadik az osztrák fővárosban. 

A legújabb Bécs 6. kerületében, az Esterházy-Parkban nyílt meg, ahol változatos játékokat próbálhatnak ki kicsik és nagyok egyaránt. Kialakítottak például egy kisebb vízfolyást, ami egy dombon vezet át és folyami kövekkel van kirakva. A gyerekek itt szabadon elzárhatják vagy épp megnyithatják a víz útját, és így egy hatalmas homokozóban kedvük szerint játszhatnak, hűsölhetnek a forróságban.

Bécsben a vízi játszóterek évek óta nagy népszerűségnek örvendenek, a játékok a gyermekek fejlesztésében is fontos szerepet töltenek be. A Donauinsel-en például egy játékpatak mentén a víz tulajdonságait bemutató kísérleteket lehet végezni: a gyerekek vízelvezetőket építhetnek, folyókon, meandereken keresztül akár kis tavakat alakíthatnak ki, míg a legkisebbek egy elkerített területen játszhatnak. A Wasserturm melletti vízi játszótér 15.000 négyzetméteres területével a legnagyobb, itt vízesések, patakok, röplabdapálya, sőt csúszda is várja a gyerekeket. Míg a kicsik a vízben pancsolnak és játszanak, a szülők megpihenhetnek az árnyékban, és onnan tarthatják szemmel őket. A két legnagyobb, megfelelő infrastruktúrával (tusolóval és WC-vel) ellátott parkban pedig még gyermekfelügyeletet is vállalnak.


Copyright: Christian Fürthner / PID

A vízi játszóterek május elejétől szeptember végéig vannak nyitva, az ünnepnapokat kivéve minden nap reggel kilenctől sötétedésig, de legkésőbb 21 óráig.

Vízi játszóterek Bécsben:

Wasserspielplatz im Hubert-Marischka-Park
Wasserspielplatz im Alfred-Grünwald-Park
Wasserspielplatz Donauinsel
Wasserspielplatz im Esterhazypark
Wasserspielplatz Leberberg
Piratenspielplatz - Wasserspielplatz an der Liesing
Wasserspielplatz Max-Winter-Park
Wasserspielplatz Wasserturm
Wasserwald Theodor-Körner-Park





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play