Kiállítás Bécsben Sissi ruhatárából

2014. december 19.

print

Kiállítás Bécsben Sissi ruhatárából

A Sissi Múzeum a tízéves jubileum alkalmából Sissi ruhásszekrényének legkülönlegesebb darabjait mutatja be. A nagy siker miatt 2015. február 1-ig meghosszabbították a kiállítást, amely eredetileg 2014. december 24-én, a királyné születésnapján zárult volna.

A Bécsi Hofburgban található Sisi Múzeum 2014. április 24-től Erzsébet császárné eredeti ruháiból álló kiállítással ünnepli fennállásának tízéves jubileumát. Ezen a napon volt Erzsébet császárné és Ferenc József császár esküvője 1854-ben.  A nagy siker miatt 2015. február 1-ig meghosszabbították a Sissi ruhatárából rendezett jubileumi kiállítást, amely eredetileg 2014. december 24-én, a királyné születésnapján zárult volna.

 

 


A Bécsi Hofburg Császári Lakosztályaiban található Sisi Múzeum a tízéves jubileum alkalmából Sisi ruhásszekrényének legkülönlegesebb darabjaiból mutat be átfogó kiállítást. A „Selyem – csipke – hermelin”című tárlaton Erzsébet császárné értékes ruhadarabjait csodálhatjuk meg: két ruháját, egy pongyolát, egy fürdőköpenyt, egy hermelin-együttest, valamint különböző fehérneműket és kiegészítőket.

 


A császárné nyári ruhája
copyright ˆ Schloß Schönbrunn Kultur- und Betriebsges.m.b.H.,
Fotó: Edgar Knaack


A kiállítási tárgyak között található egy ruha, amelyet 2012-ben a Hermann Historica aukciós ház árverezett el. A különleges ruhadarab Erzsébet császárné vejének tulajdona volt. Egy egyszerű ruhásdobozba csomagolták, a Sisi hagyatékából származó további kiegészítőkkel és emléktárgyakkal együtt.

 


Hermelin kepp, muffal
copyright ˆ Schloß Schönbrunn Kultur- und Betriebsges.m.b.H.,
Fotó: Edgar Knaack


A bécsi Sisi Múzeum 2014-es jubileumi kiállítását április 24-én – Erzsébet császárné és Ferenc József császár esküvőjének napján – nyitja meg a látogatók előtt és 2014. december 24-én, Erzsébet császárné születésnapján zárja be.

A 2004-ben megnyitott Sisi Múzeum az évek során Bécs egyik legkedveltebb látnivalójává nőtte ki magát. Igazán látványos és különleges módon ábrázolja a császárné életét. Ezen belül a Sisi-mítosz, de számos, az uralkodónő személyéhez kapcsolódó tudományos tény is bemutatásra kerül. A múzeum több mint 300 eredeti kiállítási tárggyal büszkélkedhet. A 2009-ben felújított Sisi Múzeum a megnyitása óta több mint hatmillió látogatót fogadott.

Kapcsolódó cikkek:

SISSI TEJFOGÁT IS LÁTHATJUK BÉCSBEN

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play