A 7 legszebb hotel Velencében

2014. március 22.

print

A 7 legszebb hotel Velencében

Freskók és kilátás a Canal Grandéra, ezt ajánlják a legjobb szállodák Velencében. Velence századok óta az utazók célpontja, és a luxus még mindig a reneszánszot tükrözi.

Freskók és kilátás a Canal Grandéra, ezt ajánlják a legjobb szállodák Velencében. Velence századok óta az utazók célpontja, és a luxus még mindig a reneszánszot tükrözi.

 


A Palazzo Gritti a lakosztályának egy 2,691 négyzetméteres privát tetőtéri terasza van medencével, és 360 fokos panorámát nyújt a Canal Grandéra és a Redentore templomra. Belül kézzel festett freskók díszítik a falakat és Lorenzo Rubelli anyagokkal van be vonva minden. Robbie Williams is kifizette a közel 4 millió forintot egy éjszakáért.

 


Palazzo Gritti


A Hotel Danieli 14. századi Palazzo Dandolo lakosztályában impozáns 18. és 19. századi Murano üvegcsillárok lógnak az aprólékosan kidolgozott famennyezetről. A belső hűen tükrözi Velence régi ragyogását, beleértve Jacopo Guarana freskóját és a hatalmas könyvesszekrényt, mely a Danieli ritka gyűjteményét tartalmazza. A három privát terasz közül kettő a Szent Márk térre és a tengerre néz. Giorgio Napolitano korábbi olasz miniszterelnök aludt itt - egy éjszaka 3,6 millió forint.

 


Hotel Danieli

                                                             
A Hotel Cipriani 11. századi Palazzo Vendramin lakosztálya lenyűgöző kilátást nyújt a Szent Márk térre a gótikus ablakain keresztül. A nappali, a palota legnagyobb szobája, eredeti 18. századi függönyökkel van díszítve, de az antik tárgyak egyedülálló kollekciója is megtalálható benne. Az egyik tágas hálószobából igazán pazar a kilátás, és van egy elegáns rózsaszín márvány fürdőszobája is. Meryl Streep, Angelina Jolie, Brad Pitt nem sajnált kiadni 1,9 millió forintot egy éjszakáért.

 


Hotel Cipriani


A Centurion Palace Hotel 6 méter magas mennyezet és a gótikus ablakok drámai hatást keltenek a nappaliban, mely a királyi vörös és fehér színekben pompázik. Úgy néz ki, mintha a belsőt a Guggenheim múzeum inspirálta volna. A lakosztályok a Grand Canalra Grandéra néznek. Shakira, Al Pacino, Daniel Radcliffe (Harry Potter) is itt szállt meg 1,6 millió forintért.

 


Centurion Palace Hotel


A Palazzo Papadopoli valaha Velence leggazdagabb családjáé volt. A lakosztályt - ami az épület legjobb szobája- Giovanni Battista Tiepolo-ról nevezték el, aki Európa legjobb „szobafestője” volt a 18. században, művei díszítik a mennyezetet. A nappali eredetiben maradt fenn a 19. századból, falait kínai tapéták díszítik. Aki Tiepolo freskói alatt akar aludni, annak 1,1 millió forintot kell kifizetnie egy éjszakáért.

 


Palazzo Papadopoli


A Luna Hotel Baglioini legmagasabb pontján elhelyezkedő lakosztályának teraszáról belátni egész Velencét. A nappali fala selyemmel van tapétázva, és a vendégek antik bútorokon ülhetnek, míg az emeleten található a fejedelmi hálószoba és az olasz márvány fürdőszoba jacuzzival. Ki aludt itt? Neil Armstrong, Sean Connery, Andrea Bocelli, Frank Sinatra, Rainier monacói herceg, Nelson Mandela. Egy éjszaka 1,7 millió forint

 


Luna Hotel Baglioini


A Westin Europa&Regina lakosztálya egy nagy teraszt és kilátást kínál a Canal Grandéra. A belsőt az ókori Velencei palota ihlette, 18. századi bútorokkal, Murano-i kristály csillárokkal és mór stílusú ágyakkal. Giorgio Armani, Federico Fellini, Gina Lollobrigida, John Travolta, Claude Monet is itt töltötte az éjszakát Velencében 750 ezer forintért.

 


Westin Europa&Regina