Hihetetlen, mire képesek az olasz kecskék!

2023. április 26.

print Hetedhétország.hu

Hihetetlen, mire képesek az olasz kecskék!

A Gran Paradiso Park túrázó Paolo Seimandi fényképész lencsevégre kapta a park kőszáli kecskéit, amint éppen egy duzzasztógáton függőlegesen lógnak. A kecskék különleges tevékenységének az a célja, hogy kinyalogassák a sót a rések közül.





A Gran Paradiso Nemzeti Park a legrégebbi olasz nemzeti park, Olaszország északnyugati részén található, rajta Piemont és Valle d'Aosta régiók osztoznak. A park másik fele már a francia határ túloldalán van. Franciaországi részén terül el a Vanoise Nemzeti Park, és így, mivel a két park összeér, ez Európa legnagyobb kiterjedésű védett területe.

 

A park olyan kihalással veszélyeztetett fajoknak ad otthont, mint a mormota, a hermelin és a kőszáli kecske, amely nemzeti park legjellegzetesebb állata, és egyben jelképe is. Mintegy 2500 példány él a parkban.

Az egész Alpokban közel 35 ezer kőszáli kecske él, 14 ezer az olasz csúcsokon. A Gran Paradiso kecskéit 1836-ban nyilvánították védettnek. 1922-ben miattuk hozták létre az első olasz természetvédelmi parkot.





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play