Ha elvesztett valamit Bécsben, itt keresse!

2014. január 14.

print

Ha elvesztett valamit Bécsben, itt keresse!

December óta új helyen, Bécs 5. kerületében lehet érdeklődni a buszon, vonaton felejtett vagy az utcán elvesztett tárgyak után az osztrák fővárosban. A leadott holmikat egy évig őrzik meg, majd elárverezik.December óta új helyen, Bécs 5. kerületében lehet érdeklődni a buszon, vonaton felejtett vagy az utcán elvesztett tárgyak után az osztrák fővárosban. A leadott holmikat egy évig őrzik meg, majd elárverezik.

 


Teli hátizsákoktól roskadozó polcok, egy konténernyi esernyő, rendezett sorokban a gazdájukra váró biciklik – mintegy ötvenezer gazdátlan holmit rakosgatnak a Talált tárgyak osztályán (Fundservice Wien) Bécsben, amely december eleje óta új helyszínen, a Siebenbrunnenfeldgasse 3. alatt várja az egykori tulajdonosokat.

 


Copyright: MA 48


A magas szám oka, hogy nemcsak az osztrák főváros utcáin talált rendszámtáblák, pénztárcák vagy igazolványok kerülnek ide, de néhány nap után itt landolnak a bécsi tömegközlekedési vállalat, a Wiener Linien járművein valamint az Osztrák Vasút, az ÖBB bécsi járatain felejtett holmik is, amelyek között egészen bizarr is akad. Hagytak már vonaton, illetve metrón kerekesszéket, mankót, műlábat, de gyári csomagolású iPadet is. A leghihetetlenebb azonban, hogy a tárgyak háromnegyedéért soha nem jelentkezik senki.

Így a törvényileg előírt egy év várokozási idő után – ha a megtaláló sem tart igényt rá – elárverezik a talált tárgyakat, illetve kedvezményes áron értékesítik a köztisztaságiak karácsonyi vásárán, az MA 48-er Bazaarban.

Aki pedig elhagyott holmira bukkan Bécs utcáin járva, éjjel-nappal bedobhatja azt a városszerte elhelyezett 20 gyűjtőláda (Fundbox) bármelyikébe, vagy nyitvatartási időben leadhatja a város 19 szeméttelepének valamelyikén. Ezek fellelhetőségéről a város digitális térképén lehet tájékozódni (www.wien.gv.at/stadtplan/).

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play