Látható már Bécsben a pandabocs!

2013. november 24.

print

Látható már Bécsben a pandabocs!

Kinyitották az ajtókat a látogatók által megközelíthető belső tér és a pandák területe között a bécsi Schönbrunni Állatkertben, ahol így lehetőség adódik arra, hogy a látogatók megpillantsák az augusztusban született pandabocsot.





"Ha a bocs a számára kialakított terület elülső részében, a szalmán, vagy anyja, Jang Jang hasán pihen, a látogatók láthatják őt" - írta közleményében Dagmar Schratter, az állatkert igazgatója. 

A magyarok által is sűrűn látogatott intézményben élő, egyelőre még névtelen kispanda augusztus 14-én született. Tiszteletére december elsején programokat szerveznek a fiatal látogatóknak az állatkert üvegházában: a kicsik panda-ujjbábokat készíthetnek, vagy maszkfestés révén ők maguk is pandává válhatnak.

Az osztrák fővárosban augusztus 14-én világra született pandakölyök testvéreihez hasonlóan kétéves koráig Bécsben marad. Ez az a kor, amikor a vadon élő példányok is elhagyják anyjukat és saját útjukat kezdik járni.

A három hónapos pandabocs a feje búbjától a tappancsáig 60 centiméter, vagyis hozzávetőleg akkora, mint egy macska. A kölyök életében a névadás a következő nagy állomás: a kínai hagyományokat követve leghamarabb 100 naposan kap nevet.

 

Jó hír, hogy további tíz évig Bécsben marad az osztrák főváros két pandája, Jang Jang és Long Huj – erről állapodott meg a schönbrunni állatkert vezetője és a vadon élő állatok megóvásával foglalkozó kínai társaság Csengtuban. 





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play