Megkezdődött a karnevál Velencében

2013. január 1.

print MTI

Megkezdődött a karnevál Velencében

Óriás patkányfigura vezette a velencei karnevált megnyitó vízi parádét vasárnap a Canal Grande csatornáján. A február 12-ig tartó farsangra milliós turistatömeget várnak.

Óriás patkányfigura vezette a velencei karnevált megnyitó vízi parádét vasárnap a Canal Grande csatornáján. A február 12-ig tartó farsangra milliós turistatömeget várnak.

A polisztirolból készült, a velencei csatornákon végighajózó vízi menet élén haladó, piros színű hajón lévő óriás rágcsáló a lakosaitól elhagyott, patkányok uralta Velencét jelképezte.

A kétszáz evezős hajtotta hajókon dámának és lovagnak beöltözött jelmezesek ünnepelték a farsang kezdetét. A hajókon zenészek velencei muzsikát adtak elő rock és szving ritmusára. Az ünneplés a szigeteken folytatódott.

A vasárnapi vízi parádét megelőzően, szombat este viszont a jelmezesekkel teli hajók teljes csendben vonultak végig a tengeren.

A több mint két hétig tartó velencei karnevál programjában jelmezversenyek, színházelőadások, koncertek, bálok követik egymást. A Szent Márk téren minden este szabadtéri diszkó várja a látogatókat. Az idén Velencében és a szárazföldi Mestrében is jégpályát állítottak fel.

Az álarc vagy jelmez nélkül érkezőknek a Velence utcáin dolgozó sminkesek nyújtanak segítséget.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play