Akciók a határmenti síterepeken

2012. december 19.

print

Akciók a határmenti síterepeken

Egy háromnapos bérlet, a régió bármelyik nyolc síterepén felhasználva, sí- vagy snowboard-felszerelés bérlésével együtt már 99 euróért megkapható.

Ütős síbérletakció Alsó-Ausztriában

Az alsó-ausztriai síterepek az idén ismét egy különleges ajánlattal kedveskednek vendégeiknek. Egy háromnapos bérlet, a régió bármelyik nyolc síterepén felhasználva, sí- vagy snowboard-felszerelés bérlésével együtt már 99 euróért megkapható. 

 


Létfontosságúak a kelet-európai vendégek

A kelet-európai turisták továbbra is a határmenti osztrák síterepek egyik legfontosabb vendégei. Statisztikák szerint a 230 000 vendégéjszaka több mint negyedét (60 000) a magyar, szlovák és cseh vendégek töltik el, és akkor még nem beszéltünk az egynapos síelésre oda- és visszaautózó magyarokról és szlovákokról.

Idén voltak nehézségek a környék síterepein, de Hochkar sorsa rendeződött, és a következő három évben további ötmillió eurós fejlesztési pénzt is kapnak. Annabergen 3,2 millió eurót költenek a hóágyúzás feltételeinek a javítására. 

 


A legtöbben napi jegyet vesznek

A környék egyik legnagyobb attrakciója a december 28-29-én Semmeringen megrendezendő női alpesi Világkupa futamai lehetnek. Ide is számos vendéget várnak a környező országokból.

Az itteni síterepek túlságosan függenek a napi időjárási viszonyoktól. Vagyis, ha a másnapi feltételek jónak tűnnek, akkor sokan kocsiba ülnek és jöhet az egynapos síelés. Ennek köszönhetően a napijegyek eladása aránytalanul magas a többnapos bérletekhez képest, és ez nem a legelőnyösebb a síterepeknek. Talán ezért is vezetnek be egy ütősnek tűnő akciót az idén. 

Ingyen sífelszerelés a síbérlet mellé

Aki háromnapos Wintercard bérletet vásárol, az a régió nyolc síterepe (Annaberg, Hochkar, Lackenhof am Ötscher, Gemeindealpe Mitterbach, Mönichkirchen/Mariensee, Salamander Skigebiet Puchberg, Zau[:ber:]g Semmering és St. Corona am Wechsel) közül bárhol síelhet.

Felszerelésre sem lesz gond, hiszen a 99 eurós árban egy komplett szett (léc/deszka, bakancs, bot, bukósisak) bérlése is benne van a kijelölt kölcsönzőknél. Egyes szállásokon 10% kedvezményt jelent a kártya, néhány síiskolában szintén kedvezménnyel lehet oktatásra feliratkozni.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play