A bécsi állatkert kedvencei

2012. november 15.

print

A bécsi állatkert kedvencei

Szavazással kereste a látogatók tíz nagy kedvencét a Schönbrunni Állatkert. Harminc állatfaj közül lehetett választani, a top 10-et november 15-én hirdették ki. Az első helyen a szurikáták végeztek, őket a vörös pandák és a tigrisek követik.

Hasonló szavazást utoljára 2001-ben tartottak a bécsi állatkertben, akkor az elefántok győztek nagy fölénnyel. Mögöttük a jegesmedvék, a tigrisek, az orángutánok, az oroszlánok, a gepárdok, a fókák, a zsiráfok, a pingvinek és a vízilovak következtek mint a látogatók nagy kedvencei.


A most meghirdetett szavazás során harminc állatfaj közül lehetett választani, akiket az örökbefogadójuk nevezett be a versenyre. A rendkívül színes mezőnyben így az elefántok, gepárdok és a pandák mellett éppúgy megtalálhatók voltak például a repülő kutyák, a katták vagy a szurikáták mint a flamingók, a krokodilok vagy a tapírok.

 


A közönségkedvenc címet végül a szurikáták nyerték el 15,8 százalékkal, akiket a vörös pandák (11%) és a tigrisek (10,2%) követnek a dobogón. Az első tíz helyezett közé bekerültek még az óriáspandák, az elefántok, a fókák, a pingvinek, a farkasok, a hangyászok és a gyűrűsfarkú makik is.

Az állatkert igazgatója, Dagmar Schratter nagyon is érthetőnek tartja, hogy a virgonc kis állatok miért lopták be magukat ennyire a látogatók szívébe: „A szurikátáknál mindig történik valami, ráadásul idén kétszer is születtek kölykeik. A picik pedig ellenállhatatlanul édesek, ahogy egymással játszanak, a homokban ásnak vagy a hátsó lábaikon állva terepszemlét tartanak” - mondja.

A teljes lista:

Szurikáta 15,8%
Vörös panda 11,0%
Tigris 10,2%
Óriáspanda 7,7%
Elefánt 6,0%
Fóka 4,9%
Pingvin 4,8%
Hangyász 3,8%
Gyűrűsfarkú maki 3,6%
Koala 3,3%
Orángután 3,1%
Törpevidra 2,9%
Gepárd 2,6%
Víziló 2,4%
Gibbon 2,0%
Jegesmedve 1,7%
Tapír 1,5%
Zsiráf 1,4%
Oroszlán 1,3%
Zebra 1,1%
Batagur teknős 1,0%
Ormányos medve 0,8%
Repülőkutya 0,7%
Orrszarvú 0,6%
Bölény 0,5%
Pirostükrös amazon (papagáj) 0,4%
Pápaszemes medve 0,4%
Krokodil 0,3%
Flamingó 0,2 %

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play