» Magyarország

» Magyarország » Borsod-Abaúj-Zemplén


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A közelmúltban szépen felújított barokk városka különböző felekezetű templomaival, színes házaival, hangulatos főterével megér egy kiadós sétát.
Egy nagyszabású rekonstrukció és minden szempontból 21. századi fejlesztés révén a közelmúltban megszületett a Kultúrnegyed egy modern színházzal, kulturális központtá alakított zsinagógával és egy egykori sörházból kialakított Világörökségi Bormúzeummal. A példás építészeti megoldású termekben izgalmasan keverednek a klasszikus tárgyi emlékek és az interaktivitást, játékosságot szolgáló digitális eszközök. A teljes régió bejárható virtuálisan, gyalog, biciklivel, egy kisautóval, de akár léghajóval is. Illattéka, fűszertár és borpatika is segíti a felfedezést.

Tokajt, mint a környék nevét először 1067-ben említik, ekkor már szőlőtermesztő vidék volt. Tokaj első vára egy földvár volt, amely a tatárjárás során elpusztult. A 14. századra már kővár állt a településen. 1450 után Tokaj a Hunyadiaké, majd a Szapolyaiaké lett. Szapolyai János egy időre elveszítette a birtokot, de fia, János Zsigmond idejében már ismét a családé, így királyi uradalommá vált. 1705-ben II. Rákóczi Ferenc leromboltatta a várat, nehogy idegen kézre kerüljön.

A Tokaji Szüreti Napokat Tokajban 1932 óta rendezik meg. Tokaj-Hegyalja legnagyobb szüreti mulatságán a szőlőt és a bort ünneplik meg.

TOKAJI BORNAPOK 2023

 2023. JÚNIUS 2 - 4.

Tokaji Bornapok 2023-ban június első hétvégéjén. Fehér borok, színes kultúra - Tokaji Bornapok! A bor a hagyományok és a gasztronómia találkozása Tokajban. A hagyományokhoz hűen Tokaj-Hegyalja kiváló borászai a város főterén felállított faházakban kínálják a jobbnál jobb boraikat és pálinkáikat a város főterén felállított faházakban, de a helyiek nyitott pincékkel is várnak. Személyesen is találkozhatsz a borászokkal, akik lelkesen kóstoltatnak, beszélnek a készítés folyamatáról, és még sok érdekességről is mesélnek.

TOKAJ-HEGYALJAI SZÜRETI NAPOK 2023

 
 
2023. OKTÓBER 6 - 8.

A Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok hazánk egyik legrégebbi szüreti eseménye, hisz 1932 óta ünneplik, így már több mint 90 éves a rendezvény. A szervezők a háromnapos ünnepen, 2023. október 6-a és október 8-a között a Fehér borok, színes kultúra jegyében várják az érdeklődőket. Találkozzunk Tokajban, a város egyik legfontosabb rendezvényén!Tartomány:Borsod-Abaúj-Zemplén
Település:Tokaj
GPS: 48° 7′ 24.79224″, 21° 24′ 41.0022″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play
Hetedhétshop.hu

Régióválasztó

arrow_upward