Kiállítások ősszel Rómában

2012. augusztus 25.

print

Kiállítások ősszel Rómában

Több nagyszabású kiállítást lát vendégül az olasz főváros szeptembertől abban bízva, hogy az igényes közönség a válságban sem mond le a kultúráról.

Több nagyszabású kiállítást lát vendégül az olasz főváros szeptembertől abban bízva, hogy az igényes közönség a válságban sem mond le a kultúráról.

Újraindulnak a monstrum kiállítások - adta hírül a római sajtó, mely szerint minél kevesebben járnak moziba és színházba, annál több ember áll sorba az exkluzív eseménynek kikiáltott kiállításokhoz.

A szezon a Quirinale elnöki palota kiállítótermeiben kezdődik, ahol szeptember 27-től január végéig Johannes Vermeer (1632-1675) és a holland festészet aranykora mutatkozik be (Vermeer, il secolo d’oro dell’arte olandese). A Leány gyöngy fülbevalóval című képről ismert Vermeer festményeit először állítják ki Olaszországban. A kiállításon nem csak Vermeer műveit lehet majd megtekinteni, hanem 30 kép kortárs holland festőktől is látható lesz, így a látogató maga is tapasztalhatja, hogy a mester mekkorra hatással van a mai művészekre.

Paris en liberte (Párizs szabadon) címmel Robert Doisneau, a lencsevégre kapott utcai csókról híres francia fotóművész kétszáznegyven felvétele látható a római Palaexpo kiállítótermeiben szeptember 29-től februárig.

Október elsejétől Renato Guttuso (1911-1987) festményeit mutatják be a Vittoriano, a II. Viktor Emánuel-emlékmű termeiben.

Október 9-től a német festő Paul Klee (1879-1940) és Itália kapcsolata elevenedik fel a római Modern Nemzeti Galériában.

Az ókorról sem feledkeztek meg: október 1-től látható a Capitoliumi Múzeumban a "Róma napjai" című kiállítás a Traianus és Hadrianus kori (58-138) művészetről.

Október 3-án kezdődik a szintén az antik városnak szentelt Roma Caput Mundi című kiállítás, melynek helyszíne a Colosseum és a Forum Romanum lesz.

(MTI/Hetedhétország)

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play