A divat nyara

2012. június 19.

print

A divat nyara

2012. június 14-től szeptember 16-ig a Bécsi Múzeumi Negyed (MQ) kulturális intézményei közös témát választottak az idei nyárra.

2012. június 14-től szeptember 16-ig a Bécsi Múzeumi Negyed (MQ) kulturális intézményei közös témát választottak az idei nyárra.


A „MQ Summer of Fashion” különleges élménnyé varázsolja a divatot, bepillantást enged a divatszakma színfalai mögé és rávilágít a divat és a művészet kapcsolatára. A változatos programkínálatban szerepelnek kiállítások, filmvetítések, performance-ok, divatbemutatók, vezetések és vitaestek.A „MQ Summer of Fashion" két kiállítással startol 2012. június 14-én. A mumokban (www.mumok.at) rendezett „Reflecting Fashion. Művészet és divat a modernizmus kezdetétől" című kiállítás a ruházattal és a divattal, mint a művészet alapvető alkotóelemével foglalkozik, amely az 1960-as évek közepétől olyan művészeknél kezd meghatározó szerepet játszani, mint Ellsworth Kelly, Vito Acconci vagy Daniel Buren. A „Technosensual. where fashion meets technology", a „freiraum quartier 21 International" kiállítása elektronikus textíliákat és hordható technológiákat mutat be. Zárásként egy Fashion-party várja az érdeklődőket a mumok egykori istállóépületében.

 


A nyitó hétvégén, június 15-én a Bécsi Divat, Dizájn és Textil Kollégium divatbemutatójára is sor kerül, majd június 16-án „Benoit Maubrey. Audio Ballerinas" címmel tekinthetnek meg az érdeklődők egy performance-ot, amelynek középpontjában az elektroakusztikus ruhák állnak. Mindemellett egy „fotóautomataparti" is várja a vendégeket.

 


A Múzeumi Negyedben található intézmények, mint a mumok, a Bécsi Műcsarnok, a Leopold Múzeum, a Bécsi Táncnegyed és a Zoom Gyermekmúzeum mellett a kulturális negyeden kívül található kulturális és művészeti létesítmények is részt vesznek a „MQ Summer of Fashion" kezdeményezésben. A kiemelkedő fénypontok közé tartozik például Lucia Glass táncelőadása a Bécsi Táncnegyeddel közösen, a frame[o]ut filmfesztivál megnyitója a divatblogger Diane Pernet részvételével, valamint a speciális idegenvezetések a Karlsplatzon található Bécs Múzeum nyilvánosság előtt egyébként zárva tartott divatraktárában, amely Európa egyik legátfogóbb divatgyűjteményével rendelkezik. A Bécsi Építészeti Központ pedig „Építészet, divat és design" címmel városnézéseket szervez.

A Természettudományi Múzeum augusztus 4-én egy több évezredet átölelő „Kifutó a múltba" című történelmi divatbemutatót tart a kőkortól a barokkig, míg a divatbloggerek egy bolhapiacot szerveznek, valamint a Biorama „Fair Fair" piacot az ökodivat és a fenntartható élelmiszerek jegyében. A „The History of Fashion" című divatbemutatóval egy időben augusztus 8-án egy ún. „fashion mob"-ra is sor kerül. Susanne Bisovsky osztrák tervezőnő szeptember 5-én a Kunsthalle épületében látható „Mit-Gift" című kiállításának alkalmából szintén divatbemutatót tart.

Egy bécsi építészcsapat, a PPAG által a Múzeumi Negyed udvarán létrehozott kifutó képezi a rendezvények építészeti keretét.

 


A hétvégéken, ugyanúgy mint minden évben, DJ-k szolgáltatják a megfelelő hétvégi zenét, szórakozni ezen kívül a bocsa pályákon is lehet. A divat nyara látványos módon zárul a MQ Vienna Fashion Week rendezvénnyel. Szeptember 12-től 16-ig 55 divatbemutató keretében főleg osztrák tervezők munkáit vonultatják fel.

Gyermekeknek és fiataloknak a Zoom Gyermekmúzeum és a Dschungel Wien (színház fiatal közönségnek) szervez workshopokat divat témában.

MQ Summer of Fashion

2012. június 14.-szeptember 16.

Múzeumi Negyed, 1070 Bécs

www.mqw.at/SoF

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play