Nyaraljon hírességek villáiban!

2012. május 3.

print

Nyaraljon hírességek villáiban!

Modena városának közelében a közelmúltban megnyitotta kapuit a Fiorano versenypálya közepén található Ferrari-ház. De válaszhatjuk Fellini és Visconti egykori villáját is.

Modena városának közelében megnyitotta kapuit a Fiorano versenypálya közepén található Ferrari-ház.

Munkaértekezletre és vacsorára is bérbe vehető a Ferrari egykori központja és az olasz sajtó szerint nem is kerül sokba azon a széken ülni, mely egykor Enzo Ferrarié volt.

 
 
 
Az ágaskodó lóról az egész világon ismert autó névadójának, Enzo Ferrarinak (1898-1988) az 1972-ben épített főhadiszállásáról van szó.

  

Ez az épület szentély, a Ferrari-történelem fontos darabja - írta az olasz sajtó. Az angolul Drake-nek (Sárkánynak) hívott Enzo Ferrari maga rendezte be az őt, munkatársait és az autóversenyzőket évtizedeken át vendégül látó házat, amely irodaként működött és pihenést is nyújtott.

 

Az épületben a mai napig minden úgy maradt, ahogyan Ferrari idejében volt.
Írósztalok, díványok, serlegek, a pilótákkal készült és a falakon sorakozó fényképek kivétel nélkül páratlan ereklyéknek számítanak - hangsúlyozták az olasz újságok. Munkaértekezletre és vacsorára is bérbe vehető a múzeumépület egyik szárnya, az olasz sajtó szerint nem is kerül sokba azon a széken ülni, mely egykor Enzo Ferrarié volt. Egész napra vagy egy estére, maximum tizenöt főnek, 2750 euróba kerül, vagyis olcsóbb, mint egy olasz luxusétterem.Ha ugyanennyire híres, de még szebb helyre vágyna valaki, kiadó Franco Zeffirelli egykori villája is a Nápolytól délre levő Positano tengerpartján, ahol a nyolcvannyolc éves művész a hatvanas években nyaralt. A szintén rendező Luchino Visconti (1906-1976) La Colombaia (Galambdúc) nevű villájából Capri-szigetén szálloda lett.

 
(MTI)

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play