Louis Vuitton mozimúzeum Rómában

2012. március 28.

print

Louis Vuitton mozimúzeum Rómában

Egy tizenegy évvel ezelőtt bezárt római moziba költözött a Louis Vuitton divatház legutolsó butikja. A moziterem megmaradt és filmmúzeum is került mellé.

Egy tizenegy évvel ezelőtt bezárt római moziba költözött a Louis Vuitton divatház legutolsó butikja. A moziterem megmaradt és filmmúzeum is került mellé.

 


A világ első moziban nyitott butikjának hívja a római sajtó a francia divatház új üzletét. Az olasz főváros szívében, az egykori Etoile mozi épületében árulják a márkás táskákat és kiegészítőket. Az első emeleti moziterem azonban megmaradt, még ha tizenkilenc férőhelyesre is csökkent. Fiatal rendezők rövidfilmjeit vetítik minden hónapban más téma szerint.

 


A római Louis Vuitton butik látja vendégül a divatház által szponzorált Journey Awards filmfesztivál második kiadását is. Az utazásról szóló filmeknek dedikált fesztiválra olasz és külföldi elsőfilmes rendezőket várnak.

 


A divat és a mozi kapcsolatát hangsúlyozza az üzletben nyitott múzeum is, amelynek első kiállítása a filmtörténelemben használt Louis Vuitton táskákat és bőröndöket mutatja be. Az egyik leghíresebb darab az olasz rendező, Luchino Visconti Az ártatlan (1976) című filmjében tűnt fel. A filmbeli bőrönd Visconti tulajdona volt, aki előszeretettel vásárolt Louis Vuittont, mivel saját monogramját látta vissza.

 


LV táska szerepelt a Wes Anderson Utazás Darjeelingbe (2007) című filmjében, Louis Vuittont hordott a brit Audrey Hepburn, a francia Catherine Deneuve és Joan Collins amerikai színésznő is. A legelső, akinek a filmvásznon Louis Vuitton volt a kezében, a néma mozi sztárja, Mary Pickford volt.

(MTI)

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play