A legrosszabb Klimt

2012. március 5.

print MTI

A legrosszabb Klimt

Klimt-giccsek versenyét hirdette meg a Wien Museum. "A legrosszabb Klimtet", pontosabban a híres festő motívumaival díszített legbizarrabb emléktárgyat keresik a múzeum pályázatán.

A Bécs Múzeum egyik internetes közösségi portálon meghirdetett versenyére "a legszörnyűbb vagy legabszurdabb" szuvenír vagy használati tárgy fotójával lehet benevezni. A feltétel, hogy a tárgyon Gustav Klimt valamelyik festményének részlete legyen látható. Az eddig beérkezett fotókon Klimt mesterműveit viszontláthatjuk gördeszkán, matrjoskababákon, de még papírzsebkendőn is.

Gustav Klimtnek, a múlt századforduló egyik leghíresebb osztrák festőművészének az alkotásait a korabeli társadalom egy része értetlenséggel és megbotránkozással fogadta. Mára Klimt festményei - mint A csók, a Danae vagy az Adele Bloch-Bauer arcképe címűek - a város egyik fő turisztikai vonzerejét jelentik, reprodukciójuk lépten-nyomon megtalálható a szuvenírárusok és múzeumi boltok kínálatában.

A sajátos akcióval a festő születésének 150. évfordulójára akarják felhívni a figyelmet a múzeum. Az a tíz beküldő, akinek a "leletei" a legtöbb vitát vagy hozzászólást váltják ki a közösségi portálon, exkluzív tárlatvezetést nyernek a múzeum - természetesen eredeti festményekből álló - Klimt-kiállítására.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play