Történelmi divatbemutató Bécsben

2012. február 8.

print

Történelmi divatbemutató Bécsben

A magyar NUBU-val és történelmi divatbemutatóval folytatódik a nyár Bécsben. A magyar NUBU a hónap dizájnere a bécsi MQ Pointban, amely sok más intézményhez hasonlóan csatlakozott a MuseumsQuartier „Summer of Fashion – A divat nyara“ elnevezésű rendezvénysorozatához. Augusztusban történelmi divatbemutatókkal folytatják a sort.

A magyar NUBU a hónap dizájnere augusztusban az MQ Pointban, ahol a látogatók nemcsak jegyeket és információkat kaphatnak a MuseumsQuartier (MQ) különböző programjaira, de meg is vásárolhatják az ott bemutatkozó márkák kreációit. A kifinomult urban stílust képviselő NUBU-kollekció darabjaihoz, amelyeket a visszafogott színek harmóniája, az aprólékos kidolgozottság, a kényelem és a funkció összehangoltsága jellemez, szeptember 7-ig juthatnak hozzá az MQ látogatói.

A „Summer of Fashion – A divat nyara“ folytatásaként augusztus 4-én ingyenes történelmi divatbemutató részese lehet a nagyközönség a MuseumsQuartier udvarán. A bécsi Természettudományi Múzeum „Vissza a múltba a kifutón” című divatbemutatója során hatvan történelmi kosztümöt vonultatnak fel a modellek a kőkorszaktól a barokkig. A szervezők a ruházatok régészeti, történelmi és művészettörténeti hátterét is elmagyarázzák a közönségnek, akik minden ruhadarabhoz egy-egy anekdotát is kapnak a teljesség kedvéért.

Néhány nappal később, augusztus 8-án, ugyanitt Mario Soldo invitálja időutazásra az érdeklődőket. A látogatók szeme előtt filmként lepergő divatbemutató Ádámnál és Évánál kezdődik majd a különböző történelmi korszakokon végighaladva - ókori egyiptomiak, görögök, rómaiak, középkor, barokk, biedermeier, szecesszió – jut el napjaink divatáig. A „History of Fashion” címet viselő ingyenes bemutatót táncosok, énekesek, zenészek és parkour-futók performansza egészíti ki.

A Summer of Fashion augusztusi programját a Combinat és az MQ Point dizájnereinek – pitour, artista, km/a, Aquanauta, Nubu, Mila Miyahara – és PATZAIKIN divatbemutatója zárja 2012. augusztus 22-én, amelynek során az őszi, téli szezon „kötelező darabjaiból” és újdonságaiból kaphat ízelítőt a közönség.

A bécsi MuseumsQuartier nagyszabású rendezvénysorozata szeptember közepéig tart, célja, hogy kiállításokon, film- és divatbemutatókon, performanszokon, dizájner-prezentációkon és vitafórumokon keresztül a divat legkülönbözőbb momentumaiba avassa be az érdeklődőket miközben élénk diskurzusra ösztönzi a divat- és a művészeti élet szereplőit. A Summer of Fashion-höz a Múzeumnegyed intézményei mellett több más kiállítóhely, fesztivál és oktatási intézmény is csatlakozott.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play