Megkezdődőtt a síszünet Ausztriában

2012. február 6.

print

Megkezdődőtt a síszünet Ausztriában

Február 6-től megkezdődött a hagyományos síszünetek időszaka Ausztriában. A nagyobb sírégiók ilyenkor sokkal zsúfoltabbak a szokásosnál.

Február 6-től megkezdődött a hagyományos síszünetek időszaka Ausztriában. Leghamarabb a bécsi, alsó-ausztriai tanulók számára, majd különböző időpontokban minden osztrák tartományban megtartják az iskolák az egyhetes szünetet.
A legtöbb osztrák család salzburgi és tiroli, síterepeken tölti az egész síszünetet. Szállást ezért ebben a régiókba már nehéz találni. Aki ebben a hónapban indul síelni, annak érdemes tehát jó előre lefoglalni a szállását. A nagyobb sírégiók - például a Salzburghoz közeli terepek - ilyenkor sokkal zsúfoltabbak a szokásosnál. A burgenlandiak például nagyon szeretik Altenmarkt-Zauchensee környékét, szinte második otthonuknak tartják, ezért nem is meglepő, hogy a szállások felét a burgenladi vendégek foglalták le. Csak erre a környékre 2000 vendég érkezik Burgenlandból.

 


A síszünet következtében a sípálykon zsúfoltságra kell számítani. Megnő a várakozási idő a lifteknél, de sokszor szűknek bizonyultak a hegyi vendéglők is.
Ebben az időszakban a szokásosnál jobban kell a síelés szabályait is betartani, mivel több kezdő síelő és snowboardos vág neki a lejtőknek. A zsúfolt pályákon rengeteg kisebb-nagyobb ütközés várható, a hegyimentő és orvosi szolgálatokat mindenhol megerősítik a síszünet idejére.

A téli síszünetek ideje Ausztriában:

Alsó-Ausztria: február 6-11.
Bécs: február 6-11.
Burgenland: február 13-18.
Salzburg: február 13-18.
Karintia: február 13-18.
Tirol: február 13-18.
Vorarlberg: február 13-18.
Stájerország: február 20-25.
Felső-Ausztria: február 20-25.

(Forrás: sielők.hu)

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play