Kiállítás Bizánc történetéről Schallaburgban

2012. február 1.

print

Kiállítás Bizánc történetéről Schallaburgban

Schallaburg 2012-es év nagyszabású tárlatának témája „Az arany Bizánc és a Kelet”. November 4-ig még látogatható!

A Melk-től néhány kilométerre található Schallaburg várában évente megújuló izgalmas kiállításokkal várják a látogatókat. A 2012-es év nagyszabású tárlata témája „Az arany Bizánc és a Kelet”.

 


A Bizánci Birodalom jelentős szerepet játszott a modern Európa kialakulásában. Fővárosa, Konstantinápoly jelentős kulturális és gazdasági centruma volt a Földközi-tenger térségének.

A kiállítás bemutatja Konstaninápoly történetét az 330-as alapítsától az oszmán hódításig, 1453-ig, sőt Bizánc hatását a napjainkra is. Bepillantást nyerhetünk a sok nemzetiségű birodalom lakóinak életébe, és a környező népekkel kialakított kapcsolataiba.

A tárlaton láthatók a bizánci kultúra műkincsei elefáncsontból, aranyból és ezüstből, luxus tárgyak, ikonok, az építészet remekműveinek 3D rekonstukciói. A kiállítás érdekessége egy óriási, működő kővágógép is.

A kiállítás megtekintése után érdemes a kastélyt is bejárni, a 16. századból származó árkádos, terrakotta figurás udvar, a román stílusú lakótorony, a gótikus kápolna, a történelmi lovagi torna pálya és a három kerengő felejthetetlen élményekkel gazdagítja a látogatókat. A kastély szívében gyönyörű angolkert található, amelyet egyedülállóan szép, fából készült díszítések és dísznövények öveznek. Két almáskert is hangsúlyozza a gyümölcsfák a reneszánsz korszak díszkertjeiben betöltött jelentőségét.

A kastély- és kiállításon elfáradt gyereket egy kalandjátszótér várja sok izgalmas játékkal. Egy különleges attrakció a 30 m hosszú és 6 m magas meg- és bemászható, csuszdászható Schallaburg-Sárkány.

A kiállítás november 4-ig látogatható.

Belépő: 10 euró/felnőtt, 3,50 euró/gyerek. Családi jegy 18 euró.
"Das Goldene Byzanz & der Orient"

Schloss Schallaburg
3382 Schallaburg 1

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play