Téli stájer rendezvények

2011. december 22.

print

Téli stájer rendezvények

A stájer tél programkínálatát a síszezont megnyitó rendezvények, síversenyek, kulináris fesztiválok és szilveszteri programok színesítik.

A stájer tél programkínálatát a síszezont megnyitó rendezvények, síversenyek, kulináris fesztiválok és szilveszteri programok színesítik.
Bár a november 25-i hétvégén Stájerországban már a Reiteralmon, Ramsauban és Tauplitzon is elstartol az idei téli síszezon, a legnagyobb szabású nyitó buli azonban egy héttel később lesz. A schladmingi Planai stadionban december 2-4. között tartandó rendezvényre idén is nemzetközi szupersztárok érkeznek. A december 9-i hétvégén a szezonnyitó rendezvények helyszínei: Lachtal, Galsterberg, Mariazeller Bürgeralpe és a Stuhleck – utóbbin december 10-én hírességek versenyével és show műsorokkal színesítik az eseményt.


Szilveszter napját Lachtalban óriási tűzijáték és a pályagépek tánca köszönti, a Leopoldsteinersee mellett pihenők pedig fáklyás túrán kerülhetik meg a tavat.

Minden bizonnyal sok nézőt vonzanak majd a különböző síversenyek is. Néhány közülük: Északi Összetett Világkupa a Ramsau am Dachstein régióban december 9-11., FIS Sí-repülő Világkupa Bad Mitterndorfban a világ legnagyobb természetes síugrósáncán január 12-15., Snowboard Világkupa futam a Kreischbergen január 17-én. A legtöbb nézőt a január 24-én, immár 16. alkalommal megrendezendő Nightrace-re várják Schladmingba. A férfiak éjszakai Műlesikló Világkupa futama a stájer tél legnagyobb sporteseménye és partija, a fényárban úszó Planai sípályán a világ legjobb műlesiklóit évről évre mintegy 50 ezer ember figyeli. Látványos lesz a FIS Ski Freestyle Világkupa futam is február 17-én Kreischbergen, a turrachi tavon március 8-11. között Ice-Polo versenyt tartanak, a Rittisbergen március 10-én pedig Szinkron-sí Világkupadöntő lesz.


Kulináris rendezvényekből sem lesz hiány. December 2-4. között a Turracher Höhén a Genuss kulináris élvezetek rendezvénysorozatot nyitják meg a Leves Fesztivállal. Grazban február 10-én tartják a II. Ínyencbált, ahol a tartomány legjobb szakácsai főznek a vendégekre. A 2011 márciusában megrendezett első bál hatalmas siker volt, több mint 900-an báloztak. A Turracher Höhén pedig Gaumenfreuden Ski Frühling néven a márciust az ínycsiklandozó ételek hónapjává nevezték ki, s a fogadósok egész hónapban regionális specialitásokkal csábítanak.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play