» Monaco

» Monaco »


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A nevét a sarkon álló La Rascasse étteremről kapta. A rascasse magyarul tűzhalat jelent. Maga a kanyar egy nagyon szűk jobbos.


1962-ben Dan Gurney, Maurice Trintignan és Richie Ginther ütközött össze egymással. A balesetben egy pályabíró meghalt.

2006-ban az időmérőn Michael Schumacher rosszul vette a kanyart, és leállt a korlát mellé, emiatt a többiek nem tudták teljesíteni a gyorskörüket. A pole pozíció az övé lett volna, de a versenybírók elvették a körét és boxutcából kellett rajtolnia, és az első helyett legfőbb riválisa, Alonso kapta meg. Az esetet azóta is vitatják.

1992-ben Ivan Capelli ütközött a fallal itt.

A kanyar mözelében látható a nagy argentin autóversenyző, Juan Manuel Fangio szobra. Az El Chueco néven is ismert Fangiót a világ egyik legjobb Forma-1-es autóversenyzőjének tartották. A híres versenyző szobrát Albert monacói herceg avatta fel. Az eseményen olyan autóversenyzők is részt vettek, mint Emerson Fittipaldi és Niki Lauda. A szobor Fangiót ábrázolja, amint a Mercedes Benz W196-osra támaszkodik, amellyel a Monacói Nagydíj egyik győzelmét aratta. A műalkotást Joaquim Ros Sabaté spanyol szobrászművész készítette.GPS: 43° 43′ 57.06206″, 7° 25′ 24.66203″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward