Ötletes játékkal ösztönzik több mozgásra a bécsi gyerekeket

2020. október 22.

print Hetedhétország.hu

Ötletes játékkal ösztönzik több mozgásra a bécsi gyerekeket

Több mozgást csempészni a mindennapokba és motiválni a klímavédelemre – ez a célja a "Street-Points" nevű bécsi játéknak.





Jutalomban részesül az, aki gyalog, vagy akár biciklivel és rollerrel közlekedik. A programra már több mint hétezer iskolás jelentkezett.

A koronavírus a gyerekek szabadságát is erősen korlátozza, így kevesebb esélyük van mozogni, mint azelőtt. Minden ötödik bécsi tanulót ráadásul autóval visznek iskolába, míg ha a gyerekek gyalogolnának, a napi mozgásigényük akár egyharmadát is fedezhetnék. Ezt tűzte ki célul a "Street-Points" nevű játék, amivel az iskola, vagy a bolt felé vezető út, a barátok és rokonok meglátogatása játékos mozgásformává válik. A gyerekek megszokják, hogy gyalogolnak és biztosabban mozognak majd a városban, ráadásul minden egyes megtett lépéssel védik a környezetüket. 27 iskola és többezer tanuló regisztrált már a fizikai aktivitást ösztönző akcióra, de részt vehetnek szülők, nagyszülők, barátok, sőt, akár cégek is.

A játékba, ami október elején indult és november 13-ig tart, Donaustadt és Liesing városrészekben lehet csatlakozni. Előbbi már harmadszorra vesz részt hasonló programban. Összesen 71 kihelyezett állomás található a két kerületben, amihez a részvevők a városi séták során egy kártyát érintenek, így pontokat kapnak, amiket különböző nyereményekre lehet beváltani. Akkor jár pont valakinek, ha közvetlenül két egymást követő dobozt egy órán belül maga mögött hagyott. Szabad sétálni, rollerezni és biciklizni is. Összesen tíz szintet lehet így elérni. A játék végén mindkét kerület kihirdet majd egy nyertes iskolai csapatot.

A kezdeményezés a Bécsi Mobilitási Ügynökség, a Bécsi Oktatási Igazgatóság, a két kerület vezetése, a Bécsi Egészséget Támogató Egyesület, a Bécsi Gyerekbarátok és Bécs Város képzéssel és fiatalok ügyeivel foglalkozó szervének együttműködésével valósul meg.

(Nyitókép: © Mobilitätsagentur/Christian Fürthner)


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play