A most átadott Kis-Balaton Látogatóközpontból többféleképpen fedezhető fel a Kis-Balaton

2020. szeptember 23.

print MTI/Hetedhétország.hu

A most átadott Kis-Balaton Látogatóközpontból többféleképpen fedezhető fel a Kis-Balaton

A modern látogatóközpontban játszótér, vízi és szárazföldi tanösvények, kenutúrák várják a látogatókat.





A Kis-Balaton természeti örökségünk egyik ikonikus helyszíne. Itt játszódik Fekete Tüskevár és Téli berek című regénye, amelyek a magyar kultúra megkerülhetetlen részei.
    
A Kis-Balaton Látogatóközpont kialakításának keretében már tavaly megújult a Diás-szigeten a Fekete István Emlékhely, a most átadott 1,2 milliárd forintból épített Kis-Balaton Látogatóközpont pedig modern, 21. századi módon mutatja be a nagy jelentőségű, fokozottan védett nemzeti parki tájegység értékeit.

A Kis-Balaton Látogatóközpont interaktív kiállítása. (c) MTI/Varga György

A Vönöczky Schenk Jakab kutatóház szomszédságában, mintegy 1300 négyzetméteren épült létesítmény formabontó, tájba illeszkedő építmény, földtakarással és növényekkel a tetején. Az épület külső energiaforrást nem igényel, napelemparkkal, talajszondás fűtési rendszerrel készült. Moziterem, interaktív kiállítás, előadó terem, büfé is van benne. Játszótér, vízi és szárazföldi tanösvények, kenutúrák, családbarát létesítmények is várják a látogatókat.

A Kis-Balaton nemzeti parkként, természetvédelmi területként "a természet szentélye", ahol számtalan állatfaj mellett több mint 300-féle madár fészkel, köztük a hazai természetvédelem címerállata, a nagykócsag.

A szerdától látogatható Kis-Balaton Látogatóközpontból elektromos járművel vagy akár kenuval és kajakkal is felfedezhető a Kis-Balaton.

(Fotók: A Kis-Balaton Látogatóközpont. MTI/Varga György)


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play