» Magyarország

» Magyarország » Zala

Nagykanizsai fánkfesztivál

2022. február 24.

Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Nagykanizsai fánkfesztivál - Kóstolás és karnevál is lesz idén.


Tavaly csak online követhette a közönség a nagykanizsai Országos Farsangi Fánkfesztivál programjait, idén azonban már lesz kóstolás és karnevál is, de a koronavírus-járvány miatt csak kisebb rendezvények várják a fánkkedvelőket a dél-zalai városban.

A sorrendben 14. nagykanizsai fánkfesztivált 2022. február 24. és 26. között rendezik a város több pontján. Kóstolás, vásárlás, adománygyűjtés és véradás is lesz, a rendezvényeken mindenben követik a járványügyi szabályokat.

A háromnapos rendezvénysorozatot csütörtökön kiállítással nyitják a művelődési házban, ahol a korábbi fesztiválok emlékeit, képeit tekinthetik meg a látogatók. Pénteken karneváli hangulattal, jelmezbállal készülnek, amelyen előzetes regisztrációval, maszkban és védettségi igazolvánnyal, korlátozott számú vendég vehet csak részt. Szombaton véradást szerveznek a Kanizsa Centrumban, továbbá álarcos futás is lesz, a jelentkezők Zalakarosról futják majd körbe a Kis-Balatont.

A járványveszély miatt idén nem szerveznek versenyt a fánksütő csapatoknak, de Nagykanizsa több vendéglátóhelyén és intézményében is lehet majd mindhárom nap fánkot kóstolni és vásárolni, az egyes helyszínek között pedig Vágó János, a guruló zongorista is feltűnik kerekekre szerelt hangszerével. A fánkárusításból származó bevétel ezúttal is jótékony célt szolgál, a Kanizsai Dorottya Kórház Covid-osztályát támogatják a szervezők.

A XIV. Országos Farsangi Fánkfesztivál eseményeit a www.farsangifankfesztival.hu oldalon követhetik az érdeklődők.Tartomány:Zala
Település:Nagykanizsa
GPS: 46° 27′ 7.25796″, 16° 59′ 55.60724″
Időpont:2022. február 24.

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward